Els felanitxers Miquel Adrover i Xeco, guanyadors del 56è Concurs de Gossos d’Atura

El pastor Miquel Adrover i el seu gos Xeco, han estat els guanyadors de la 56a edició del Concurs Internacional de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug. Els mallorquins s’han imposat als onze pastors restants, gràcies al bon exercici final, que consistia a tancar i mantenir dins la pleta el ramat d’ovelles.

El jurat va concedir el segon premi a Paul da Silva i l’Scotch, provinents de la població d’Arles sur Tech, de Vallespir. La tercera posició va ser pel basc Jose Mari Bengoa i l’Eder, vinguts des d’Oñati, a Guipúscoa.

El felanitxer ja s’havia proclamat guanyador en dues ocasions, el 2015 i el 2016, aleshores acompanyat pel Xusco. L’edició passada, ja amb en Xeco, el pastor va aconseguir la tercera plaça.

Entre els més de 3000 assistents, el Govern de la Generalitat hi va ser present a través de la Delegada de la Catalunya Central, la puig-regenca Alba Camps.