El FeMAP tanca la seva edició del 2018 amb rècord de públic

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tanca després de dos mesos la quina ha esdevingut la seva  edició més exitosa, amb 6.000 persones de públic, un 21% més. Aquesta dada reafirma l’arrelament del festival, que creixent ininterrompudament cada any, amb una més implicació dels municipis pirinencs i més presència a poblacions del territori. I és que, la primera edició del 2011 es va desenvolupar en 10 localitats, mentre que enguany ja n’han estat 37, gràcies a les darreres incorporacions de Bellver de Cerdanya, Pesillà de la Ribera, Llavorsí, Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) i Maçaners (Saldes). Segons el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, es tracta d’unes xifres “molt positives”, sempre tenint en compte les particularitats del festival i que la població del Pirineu és molt dispersa.

També ha crescut el nombre de concerts. En total han estat 52 actuacions que, des del 29 de juny i durant els mesos de juliol i agost, han combinat música antiga, patrimoni i turisme arreu dels Pirineus. El festival ha apropat alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga. Tots ells han acostat i descobert la passió per aquesta modalitat musical, al mateix temps que el festival ha treballat per una oferta social, que ha combinat música, patrimoni i turisme. Això ha permès tornar a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara degustacions, actes culturals o visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on s’han ofert les actuacions.

En aquest sentit, Dutrèn ha destacat “l’altíssima qualitat” dels concerts que s’han pogut gaudir durant l’estiu en el marc del FeMAP. “Estem en el bon camí, i això ens ho demostra l’augment de públic i el manteniment de la qualitat dels grups i solistes que cada any passen pel festival”, assegura. En aquest punt, ha volgut posar èmfasi en “l’immillorable entorn” i allò que diferencia el festival de la resta: “El FeMAP busca la simbiosi entre la música i el territori i, per això treballa per oferir la millor combinació entre l’art romànic, la naturalesa i la música antiga”.

El pressupost d’aquest 2018 ha ascendit fins als 450.000 euros. El FeMAP planteja les pròximes edicions amb perspectives de creixement i una nova aposta per la qualitat musical. Segons el director, l’objectiu és ambiciós, però també realista, i les perspectives són bones: “Des del 2011, el FeMAP ha crescut exponencialment en implicació territorial, oferta i estigi, i aquesta és la línia que seguirem en els anys vinents per continuar portant la qualitat de la música antiga als Pirineus, fent territori”.

X