‘Espai amic’, el projecte que busca la complicitat i el bon veïnatge a Berga

L’Ajuntament de Berga engegarà un projecte per convertir la ciutat en un espai amable i accessible a través d’accions que fomentin les relacions de suport i el bon veïnatge entre la ciutadania. La iniciativa ‘Espai amic’ ha estat ideada per l’àrea de Drets Socials en col·laboració amb la regidoria de Promoció Econòmica i engloba diverses accions relacionades amb projectes per dinamitzar l’autonomia de les persones grans o amb problemes de salut que necessiten utilitzar els lavabos de forma urgent.

L’objectiu del projecte és millorar la qualitat de vida a la ciutat promovent sinergies entre els agents de la comunitat mitjançant la creació d’una xarxa de suport per facilitar l’acompanyament i la cura de les persones que ho necessitin. Per fer-ho, els comerços i serveis interessats a formar part del projecte posaran a disposició de la ciutadania una sèrie de serveis com per exemple: oferir un lloc per seure, realitzar trucades d’urgència i facilitar l’ús del lavabo. Tot això, tenint en compte les característiques dels locals comercials, en cada cas. Tanmateix, els establiments també esdevindran agents de detecció de situacions de risc de persones vulnerables i comptaran amb la coordinació i el seguiment del departament de Serveis Socials.

Els tècnics municipals encarregats de desenvolupar la iniciativa portaran a terme una sessió informativa per donar a conèixer el projecte, adreçada als comerços i serveis de la ciutat. Aquesta trobada servirà per recollir les propostes i observacions dels responsables dels establiments interessats a adherir-se a ‘Espai amic’. La xerrada serà el dimarts vinent, 4 de setembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre, a l’Ajuntament de Berga. No cal confirmar assistència per participar-hi.