La Marató de Donació de Sang es marca el repte d’arribar a les 300 donacions en un sol dia

300 donacions en dotze hores. Aquest és l’objectiu del Banc de Sang i Teixits (BST) per a l’edició d’enguany de la Marató de Donants de Sang, que se celebrarà el proper dijous 13 de setembre, de 10 del matí a 10 de la nit a l’Hotel d’Entitats. L’any passat la iniciativa va comptar amb més de 200 participants, però l’organització creu que la xifra pot anar a més. “Berga té 16.000 habitants. Hem de ser més ambiciosos i pensar que la xifra anirà a més”, ha dit en roda de premsa Maria Mercè Codina, presidenta de l’Associació de Donants de Sang del Berguedà.

El lema d’aquesta edició és encoratjador: “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”. Tant el Banc de Sang com l’Ajuntament de Berga han animat als berguedans a participar en la iniciativa amb dos grans arguments: cada donació salva 3 vides i és ràpida (20-30 minuts).

La responsable de Promoció del Banc de Sang i Teixits, Gala Cortel, ha assegurat que l’objectiu del Banc és situar les reserves entre els 10 i els 12 dies. En aquest sentit, la data de la Marató és absolutament estratègica, ja que és just després dels mesos d’estiu, una de les èpoques de l’any on baixen les donacions. A més, Cortel ha lamentat que la meteorologia del darrer any ha fet que, a dia d’avui, les donacions estiguin molt per sota de les previsions inicials: “Hem passat un hivern molt inestable on hem hagut d’anul·lar moltes de les nostres sortides pel territori. I aquest estiu va començar amb una onada de calor que va fer que molts dels donants habituals no s’apropessin als punts de donacions”.

El cartell

El cartell d’aquesta Marató torna a comptar amb la col·laboració del dibuixant, ninotaire i humorista gràfic Galdric Sala. Hi apareix la cara més visible del Banc de Sang i Teixits al Berguedà en els últims anys, Khaleb Khatib, que va morir el gener passat als 58 anys, víctima d’un atac de cor.

Gala Cortel i el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, s’han desfet en elogis cap a la figura de Khatib. “Ho va donar tot a nivell professional i humà”, ha dit Cortel. “Era una persona que des del minut u senties propera i gairebé com un amic. No podem fer altra cosa que recordar-lo”, ha afegit Sànchez.

bst-marato-sang-berga

X