Els comuns suspenen el govern de la CUP a Berga: “Només governen per a la part més radical de la població”

El grup motor de Catalunya en Comú a Berga –que des d’aquest estiu treballa en una candidatura per concórrer a les properes municipals del 2019posa “un insuficient” a l’acció de govern de la CUP a la ciutat. Els comuns lamenten la manca d’entesa amb la resta de grups municipals i creuen que la CUP “no ha governat per a tots”, sinó que “ho ha fet per a aquella ciutadania més radical i intransigent, fent callar a la resta de la població indirectament”.

Berga en Comú considera que “s’han perdut 4 anys” i un dels motius és, segons diuen, “la politització dels edificis i la via pública cap a l’independentisme”. Aquesta tendència, diuen, “ha perjudicat greument” al normal desenvolupament, la promoció i el creixement de la ciutat: “Perdem més habitants dels que arriben”.

En un comunicat, el grup posa de relleu que Berga segueix sense estació d’autobusos, amb l’emissora de Ràdio aturada i amb un mercat municipal “en estat deplorable”, entre d’altres lamentacions. A banda, posen l’ull en la manca d’actuacions per eradicar l’inicivisme i l’abandonament de mascotes i mobles al a via pública.

Pel que fa a l’hospital –molts dels integrants de grup estan estretament vinculats al centre-, els comuns recorden que segueixen esperant un nou TAC. “Els malalts han d’anar a fer-se les proves a Manresa. Es va prometre un TAC i no ha arribat”, lamenten. En aquesta línia, afegeixen que, si no s’aprova el pressupost (una idea que ha agafat força en els últims dies), tant la licitació del nou TAC com la liquidació de la paga extra del personal de l’hospital quedaran anul·lades fins al 2019.

El grup, però, també ha reivindicat els encerts de la CUP en temes concrets com el canvi de l’enllumenat públic, la defensa del canvi de gestió de l’hospital, l’obertura a la ciutadania de La Patum i la dinamització de l’activitat cultural a la ciutat.

Sigui com sigui, en termes generals, els comuns no aproven l’acció del govern cupaire. Per això, han anunciat que comencen a realitzar una auditoria per posar sobre la taula “la inacció del govern” i per “garantir tots els drets dels berguedans i berguedanes”.

X