Ballús Desinfecció Ozó

Berga

El govern de Berga dona per superada la tensió viscuda l’any passat amb els gestors d’El Tossalet

El govern de Berga dona per superada la tensió viscuda l’any passat amb els gestors d’El Tossalet

El govern de l’Ajuntament de Berga dona per superat “el moment tens” que va viure l’estiu passat amb la Federació Catalana de Natació (FCN), gestora del complex esportiu El Tossalet. La FCN va arribar a amenaçar l’Ajuntament, propietari de l’equipament, amb el tancament del gimnàs i, fins i tot, va anunciar un ERO entre els seus treballadors. A finals de de l’agost del 2017 i amb la nova temporada a tocar, la Federació va fer marxa enrere i va confirmar que El Tossalet seguiria obert a partir de setembre.

Aquest estiu hi ha tornat a haver moviment. A principis d’agost, l’Aquí Berguedà va avançar l’acord entre la FCN i el gimnàs Alter Sport, de Berga, per garantir el futur d’El Tossalet. La idea ha anat agafant forma en les últimes setmanes, ja que Alter Sport ha anunciat als seus clients que tanca les seves dues sales de Berga i que trasllada l’activitat a El Tossalet.

Per al regidor Oriol Camps, l’acord és “una bona notícia”, ja que satisfà totes les parts. Sobre el paper, Alter Sport actuarà com a “assessor comercial” de la Federació Catalana de Natació en la gestió d’El Tossalet. Tot plegat, malgrat haver provocat el tancament dels locals d’Alter Sport i el trasllat a El Tossalet, no suposa cap canvi de nom en la concessió del complex municipal, ja que la FCN seguirà sent el titular de la gestió. Per aquest motiu, la modificació no necessita l’aprovació del Ple: n’hi ha prou informant-ne, tal com té previst fer aquest mateix dijous en la sessió ordinària del mes de setembre. Sigui com sigui, el moviment millora la relació entre consistori i gestors: “Ara hi ha bona entesa”.

Anys de números vermells

Tots els intents que havia fet fins ara l’FCN per traspassar el Tossalet, havien topat amb el no de l’Ajuntament de Berga per problemes legals. Fins a dues vegades ho va intentar l’FCN amb Berga Resort: la primera, el 2015, no va tirar endavant perquè el contracte “estava molt agafat amb pinces”, segons el llavors alcalde, Juli Gendrau, i la segona, el juny passat, ja amb la CUP, també va fracassar perquè “les condicions no es complien”, va dir Oriol Camps. Alter Sport Gim també va negociar amb l’FCN fer una cessió del contracte el 2014, però les converses van acabar malament.

Ajuntament de Berga Alter Sport El Tossalet FCN Federació Catalana de Natació Oriol Camps

Estic amb tu

Comentaris