El ple de pressupostos de Berga s’ajorna per sorpresa per poder incloure les esmenes del PDeCAT

El ple extraordinari de pressupostos de l’Ajuntament de Berga s’ha suspès de manera sorprenent. L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, ha posat la possibilitat sobre la taula després que la sessió plenària entrés en un autèntic atzucac. S’han produït defectes en la forma d’entrar les esmenes -per part del PDeCAT-CDC- i en la forma de debatre-les en el ple -per part del govern de la CUP.

L’embolic ha començat al final de l’exposició del cap de l’oposició, Ramon Minoves. El portaveu del PDeCAT ha posat sobre la taula la possibilitat de suspendre el ple, ja que tècnicament les esmenes del seu grup no s’havien tingut en compte (no havien estat entrades en l’ordre del dia ni s’havien enviat a la resta de grups municipals).

El secretari, l’interventor i l’alcaldessa han explicat als regidors del PDeCAT que les esmenes no s’havien entrat correctament. Eren unes esmenes entrades el mes d’abril en base a l’esborrany de pressupost que tots els grups van rebre a principis d’any, és a dir, unes esmenes formals a una proposta informal. I el que tocava, segons ha explicat l’interventor, era presentar unes esmenes en base a la proposta definitiva que l’àrea de Comptes va presentar a la resta de grups dijous passat.

El problema era purament tècnic, ja que la pròpia alcaldessa, Montse Venturós, ha assegurat que l’equip de govern venia al ple amb les esmenes del PDeCAT estudiades i amb una proposta per buscar el consens. Això últim ha agafat per sorpresa a l’oposició i, fins i tot, al secretari i l’interventor. En aquest escenari, Antoni Biarnés (PDeCAT-CDC) ha demanat a l’equip de govern que exposés aquesta proposta de consens per tal que el seu grup la pogués valorar. Malgrat tot, el regidor convergent recalcava que calia suspendre el ple perquè el seu partit no havia pogut valorar amb temps la suposada proposta del govern. La CUP s’ha negat a exposar res, si no era per tirar endavant la sessió i aprovar -o no- els pressupostos.

A la vegada, i per acabar de convertir la sessió en una pedregada de despropòsits, el secretari ha comunicat a l’equip de govern que la CUP no podia obrir un debat sobre unes esmenes que no havien estat entrades correctament.

I arribats a aquest punt, l’alcaldessa ha proposat l’ajornament del ple per tal que el PDeCAT pugui entrar correctament la seva proposta i, a la vegada, els grups puguin buscar el consens abans d’arribar al ple. Els grups presents a la sessió, PDeCAT i ERC (no hi havia els regidors del PSC i ICV), hi han donat el vistiplau.

Ara, a partir d’aquest divendres, qualsevol grup podrà entrar les esmenes en base al dictamen de la comissió informativa de dijous passat. Un cop fet, es convocarà una nova sessió extraordinària on s’intentarà tirar endavant el pressupost.

X