Gironella, Cultura

El Local del Blat acull dissabte un espectacle que fusionarà les danses de Gironella i les de Macedònia

El Local del Blat acull dissabte un espectacle que fusionarà les danses de Gironella i les de Macedònia
L'Ajuntament de Gironella ha entregat dos obsequis al cap de gabinet del Ministeri de Cultura de Macedònia. MARC CANTURRI

Gironella acull aquest dissabte un espectacle de dansa que funcionarà la cultura catalana i la macedònia. La vila del Baix Berguedà serà un dels epicentres de l’edició d’enguany de les Jornades Internacionals Folklòriques, que se celebren en diversos punts de Catalunya del 13 al 24 de setembre. A partir de les 6 de la tarda, l’esbart macedoni Folk Dance Ensemble Karshiaka compartirà l’escenari del Local del Blat amb l’esbart local Nou Sant Jordi, recentment recuperat. L’entrada a l’espectacle serà de taquilla inversa, és a dir, que els espectadors pagaran el que vulguin al sortir.

Aquest dilluns a la tarda el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha presentat l’espectacle, acompanyat del cap de gabinet del Ministeri de Cultura de Macedònia, Faton Fazliu. Vall ha explicat que l’espectacle servirà per exposar, més enllà de les festivitats locals, la feina de l’esbart Nou Sant Jordi. Per la seva banda, Fazliu ha detallat que l’esbart macedoni combinarà danses i músiques de la cultura del país i la cultura d’Albània. Per tot plegat, Fazliu ha convidat als gironellencs a omplir el Local del Blat: “La cultura popular no es pot explicar amb paraules. El millor és viure-la en primera persona i veure-la amb els teus propis ulls”.

També han participat en la presentació Ivan Besora, president de l’entitat organitzadora, Adifolk; i Oriol Ramírez, el director de les jornades internacionals. Besora ha recalcat que és 46a edició de les jornades però la primera ocasió que Gironella és un dels epicentres. Malgrat tot, no és la primera vegada que els organitzadors trepitgen el Berguedà: fa uns anys Puig-reig i la Polifònica ja hi van participar. Sigui com sigui, el president d’Adifolk espera que l’espectacle “arreli” a Gironella i la visita de l’esbart macedoni Karshiaka sigui “la primera de moltes col·laboracions”.

Per la seva banda, Oriol Ramírez ha explicat que, a banda de l’acte a Gironella, les jornades portaran cultura popular d’arreu del món en una dotzena de municipis catalans fins el proper dilluns, 24 de setembre. Entre aquestes localitats, hi ha grans ciutats com Barcelona o l’Hospitalet del Llobregat, però també municipis més petits com Rajadell, Calella o Oliana. Pel que fa a les procedències dels grups internacionals, aquest any visiten Catalunya representats de Macedònia, Perú, Polònia, Illa de Pasqua, Itàlia i Portugal.

jornades-folkloriques-internacionals-gironella-2018

Adifolk Ajuntament de Gironella Jornades Internacionals Folklòriques Lluís Vall Macedònia

Estic amb tu

Comentaris