Ginkgo impulsa la 1a Cursa de la Dona de Berga per recaptar diners per a la investigació del càncer

Berga acull diumenge 21 d’octubre la 1a Cursa de la Dona de Ginkgo, l’Associació de Persones Afectades pel Càncer al Berguedà. La prova agafa com a punt de sortida i arribada la plaça de la Font del Ros i espera unes 400 persones. La presidenta de Ginkgo, Aurora Rodríguez, ha recalcat en roda de premsa que és important inscriure’s abans del 16 d’octubre per tal de tenir el pac d’obsequis (samarreta, cremes esportives i samarreta). S’han encarregat 400 packs i, un cop s’acabin, no se’n faran més.

L’objectiu de la cursa és reivindicar el càncer de mama i recaptar diners per a l’entitat, que principalment busca recursos per a la investigació del càncer infantil i per col·laborar amb la Marató de TV3. Cada inscrit major de 12 anys farà un donatiu de 10 euros perquè l’entitat destini a aquestes línies. Les inscripcions es poden fer cada dimarts a la tarda a Cal Fàbregas, el local que ha reviscut l’entitat, als Quatre Cantons del carrer Major.

Els dorsals es podran recollir el dia abans, dissabte 20 d’octubre, a l’Hotel d’Entitats, de 18 a 21h. La cursa arrencarà diumenge, a les 10 del matí, a la plaça de la Font del Ros, baixarà fins al trencant de la depuradora i resseguirà la Serra de Noet fins a arribar a Sant Bartomeu (la Valldan). Un cop allà, els participants tornaran a entrar a la ciutat i encararan els metres finals cap a la Font del Ros. En total, recorreran uns 6 quilòmetres que es podran fer caminant o corrent. Hi haurà cronòmetre, però no s’entregaran trofeus per destacar el caràcter solidari de la cursa, més que competitiu.

42999666_1885241054893162_6563601178167345152_o

Montse Venturós, madrina de la cursa

A banda, Ginkgo -que forma part de la Plataforma pels drets polítics i democràtics de Berga– ha reiterat el seu suport a l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, que serà inhabilitada en els propers dies. I, per fer palesa la legitimitat popular, l’entitat ha decidit nomenar Venturós madrina de la cursa. “És una distinció excepcional, ja que nosaltres considerem que a la cursa tothom ha de ser igual. Però en aquest cas trobem que és pertinent reivindicar la figura de la nostra alcaldessa“, ha explicat Aurora Rodríguez.

Per la seva banda, l’alcaldessa ha reconegut que ser la madrina li fa “molta il·lusió” i ho veu “positiu” perquè “reafirma el caràcter de la legitimitat popular”. A més, Venturós ha fet una crida a participar a al cursa i a col·laborar en una associació que demostra “una empenta indiscutible”. Sobre la lluita contra el càncer, l’alcaldessa berguedana ha exalçat el paper d’associacions com Ginkgo en el que considera “la principal fita a nivell de salut al país”.

venturos-madrina-ginkgo