El Consell Comarcal del Berguedà tanca pel 12-O però una part del personal s’hi oposa i treballa

El Consell Comarcal del Berguedà ha tancat del tot durant la jornada del 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat. En altres ocasions els treballadors havien fet feina de despatx però no s’havia ofert atenció al públic i les portes de les oficines, al carrer Barcelona de Berga, estaven tancades. Aquest any, però, tot tancat.

Alguns treballadors van expressar a la direcció el seu desig de fer festa l’1 d’octubre en lloc del dia 12, però van rebre la negativa per part dels responsables de l’ens. La resposta no va agradar als treballadors i, per això, han organitzat una jornada laboral alternativa. En total, han estat una quinzena.

Els treballadors que es negaven a fer festa han netejat els voltants de la Riera de Merlès. Han aprofitat per fer-ho de manera lúdica i divertida, compartint el seu jornal amb les famílies i “fent una tasca que beneficiï a la comunitat“, segons han explicat en un comunicat. Entre el gruix de bosses recollides s’hi ha trobat, sobretot, moltes burilles, plàstics, llaunes, ampolles, i un munt de diferents objectes, han dit.

El comitè de treballadors hauria preferit “ser a les oficines, fent la seva feina habitual”, però valoren la jornada de forma positiva. Segons han dit, la iniciativa també ha rebut el vistiplau de la gerència del Consell, que ha vist amb bons ulls el fet d’organitzar una jornada en grup.

Des dels treballadors, un portaveu ha explicat a l’Aquí Berguedà que ni tan sols van plantejar-se “treballar amagats”, tal com s’havia fet altres anys. A banda, ha afirmat que altres anys s’havia fet “feina de rereguarda” però no es podia oferir atenció al públic ni enviar cap tipus de comunicat oficial. Malgrat tot, els treballadors descontents consideren que “amb voluntat política, s’hauria pogut fer, tal com passa en altres administracions”.

IMG-20181012-WA0023

IMG_20181012_115728_116

IMG-20181012-WA0022

X