Residus

El Berguedà tancarà les 12 àrees d’emergència existents aquesta setmana i només s’hi podrà accedir amb clau

El Berguedà tancarà les 12 àrees d’emergència existents aquesta setmana i només s’hi podrà accedir amb clau

Una de les tasques encara pendents en la implantació del porta a porta són les àrees d’emergència. L’empresa Spora i el Consell Comarcal del Berguedà han admès que van més tard del previst en els 9 municipis on el nou model ja funciona. A hores d’ara, encara s’està enllestint el tancament de les 12 primeres àrees que s’habilitaran a tota la comarca.

El conseller Francàs ha argumentat que hi va haver un endarreriment en el subministrament de material: “No té res a veure amb l’empresa que dirigeix la implantació. És un aspecte que depèn dels proveïdors”. A banda, segons ha dit el conseller, alguns punts que inicialment havien de ser àrees d’emergència finalment no ho seran perquè s’ha optat per una altra zona, i tot plegat ha endarrerit la implantació.

Sigui com sigui, Francàs ha confirmat que a finals d’aquesta setmana les 12 illes estaran tancades i, per tant, els berguedans només hi podran accedir amb la clau que se’ls facilita en el moment en què se’ls entrega el kit del porta a porta. A més, la utilització de les àrees d’emergència és limitada: només es pot fer servir 10 cops a l’any.

Francàs també ha avançat que, ara que ja hi ha el material necessari al Berguedà, el porta a porta a Berga començarà amb les àrees d’emergència en funcionament i degudament tancades. La previsió, diu, és que en tres setmanes hi hagi 39 àrees d’emergència operatives arreu de la comarca, és a dir, que en els propers dies no només entraran en funcionament les 12 primeres, sinó que se n’habilitaran 27 més.

Consell Comarcal del Berguedà Porta a porta Xavier Francàs

Estic amb tu

Comentaris