Medi Ambient, Turisme

El Berguedà potencia les activitats al medi natural amb una inversió de més de mig milió d’euros

El Berguedà potencia les activitats al medi natural amb una inversió de més de mig milió d’euros

El Berguedà invertirà 578.000 euros en l’enfortiment d’activitats en el medi natural. La comarca, a través de l’Agència de Desenvolupament, és un dels principals agents del projecte NATTUR, que planteja una sèrie d’accions a la frontera França-Espanya-Andorra per dinamitzar-hi el turisme de medi ambient. A banda del Berguedà, NATTUR també es desplega a Arièja, Toulouse i Girona.

El pressupost global del projecte és de 1.786.259,23 euros, cofinançats al 65 % pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). Les accions que es contemplen s’executaran en tres anys, entre el 2018 i el 2020.

Al Berguedà, els 578.000 euros s’invertiran, entre d’altres, en millores i ajuts cap a les empreses i entitats que organitzin esdeveniments esportius a la natura, o en la millora d’equipaments vinculats al medi natural. També es reforçarà la comunicació i promoció de la sostenibilitat per visibilitzar les iniciatives al medi natural. I, finalment, el projecte també ha de servir per reforçar la competitivitat de les rutes i esdeveniments transfronterers, com el Camí dels Bons Homes o el Camí de l’últim Càtar.

Aquest dimarts al matí la Sala Casino de Berga va acollir una jornada de presentació del projecte NATTUR. S’hi van explicar en profunditat les línies d’actuació, tant al Berguedà com en la resta de punts cooperants. Per això, a banda de l’Agència de Desenvolupament, la trobada va comptar amb Consell Departamental de l’Ariège (cap de fila del projecte), l’Agència de Desenvolupament Turístic Ariège-Pyrenees, la Universitat de Toulouse-Isthia i la Universitat de Girona.

Estic amb tu

Agència de Desenvolupament del Berguedà NATTUR

Comentaris