Les colònies industrials de Gironella, temàtica dels treballs de fi de màster d’Arquitectura de l’ETSAV (UPC)

Els treballs de fi del Màster en Arquitectura de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) es dedicaran aquest any a les colònies industrials de Gironella (Cal Metre, Cal Bassacs, Viladomiu Nou i Viladomiu Vell). El centre, que forma part de la xarxa de la Universitat Politècnica de Barcelona, ha escollit les colònies gironellenques “per l’àmplia diversitat de temàtiques urbanístiques que presenten”, segons expliquen en un comunicat.

La UPC ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona que farà possible el desplegament territorial del màster. A efectes pràctics, la Diputació facilitarà la tria d’emplaçaments pel desplegament i serà l’enllaç entre els ens locals i la universitat. A banda, vetllarà per la capitalització i difusió dels treballs resultats. Aquest any, en la primera edició del conveni, l’espai escollit són les colònies de Gironella, però de cara a l’any vinent els treballs de màster canviaran de temàtica i de zona.

Els treballs sobre les colònies faran que una seixantena d’alumnes -per parelles- es desplacin sovint a Gironella durant aquest curs. De fet, el 27 de setembre ja van pujar per assistir a la jornada de presentació de l’edició. Des del poble, l’alcalde, David Font, ha explicat a l’Aquí Berguedà que es tracta d’una oportunitat per explorar possibles vies de desenvolupament de les colònies.

Font ha confirmat que l’Ajuntament facilitarà totes les eines i l’assessorament que calgui als estudiants per tal que els treballs resultants s’ajustin a la realitat: “No ens interessen els treballs faraònics, sinó aquells que siguin viables i que es puguin dur a terme en el futur”.

X