Berga converteix en zona blava els aparcaments de davant del bar Dickens

L’empresa municipal BRG Progrés SL ha convertit en zona blava la vintena d’aparcaments que hi ha just davant del bar Dickens de Berga, a la carretera de Sant Fruitós, tocant al parc de les Aubes. Fins ara, aquests aparcaments eren gratuïts, i això propiciava que estiguessin plens durant moltes hores del dia. Amb la zona blava, l’Ajuntament de Berga i l’empresa BRG Progrés volen dinamitzar l’aparcament en aquesta zona la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Eloi Escútia, ha explicat a l’Aquí Berguedà que les zones d’aparcament lliure fan que s’hi estacionin els vehicles durant molt de temps i, això, en la majoria de casos, fa que, qui vol estacionar-hi per poca estona ho tingui complicat per trobar plaça. En canvi, segons Escútia, la zona blava no s’omple gairebé mai i evita que les persones que han de fer encàrrecs ràpids aparquin en doble fila o sobre la vorera: “La gent pot aparcar bé davant els comerços, fer l’encàrrec i marxar”.

El regidor de Mobilitat també ha recordat que la zona blava a Berga és una de les més barates de la demarcació. A més, en la nova zona d’aparcaments blaus del parc de les Aubes, els residents tenen el 70% de descompte en l’estacionament, tal com passa en la majoria de punts de la ciutat. L’Ajuntament ha enviat una comunicat a tot el veïnat informant d’aquesta nova zona de pagament i de les bonificacions a les quals es poden acollir.

zona-blava-dickens-berga-1

zona-blava-dickens-berga

Alguns comerciants han demanat zones blaves a les seves zones

La zona blava és una idea que molts comerciants veuen amb bons ulls. L’Ajuntament de Berga ha rebut instàncies de botiguers i empresaris que insten el consistori a pintar de blau els aparcaments de la seva zona. “Qui vol anar a comprar sap que, si hi ha zona blava, hi pot anar en cotxe tranquil·lament perquè hi trobarà lloc”, explica el regidor Escútia.

Un dels exemples d’aquesta saturació de les places d’aparcament lliure és a a la plaça Tarascón. La zona té bars, restaurants, comerços i oficines, i està farcida de places blanques, però en moltes hores del dia és complicat trobar-hi aparcament perquè estan totes plenes.

Noves places lliures al passeig de la Pau

La combinació de zona blava i blanca al passeig de la Indústria ha funcionat i confirma la teoria d’Escútia: les places lliures acostumen a estar planes però, en canvi, a les blaves és més fàcil aparcar-hi. Per això, el govern de la CUP ha acordat fer el mateix al passeig de la Pau i “alliberar” una sèrie de places que fins ara eren de pagament. Es tracta de la desena de places que hi ha, en fila, tocant a la part central del passeig, en sentit sud.

zona-blanca-passeig-pau-2

zona-blanca-passeig-pau-1

zona-blanca-passeig-pau