Salut, Berga

El govern de Berga assumeix la responsabilitat de les deficiències en la gestió de l’hospital

El govern de Berga assumeix la responsabilitat de les deficiències en la gestió de l’hospital

El govern de l’Ajuntament de Berga assumeix la responsabilitat del mal funcionament del patronat de l’hospital. Les deficiències s’han fet públiques en les últimes hores a través d’alguns patrons. Fonts del govern de la CUP han explicat a l’Aquí Berguedà que van detectar aquests problemes a l’inici del mandat i, per això, van optar per abordar el canvi de gestió de l’hospital que deslligués el funcionament del centre de l’administració municipal.

Amb tot, la CUP es declara responsable d’haver convocat poques sessions ordinàries en aquest mandat (5, segons els càlculs dels patrons descontents). “Ens hem dedicat a aprendre com funciona un òrgan que costa molt de fer avançar i, finalment, hem treballat intensament en la integració al Servei Català de Salut (CatSalut)”, han recalcat des del govern.

La CUP veu “positiva” la denúncia feta per part dels dos patrons, ja que demostra “una voluntat de fiscalitzar la tasca que està fent la gerència” i “les ganes de treballar per fer avançar l’hospital“. De fet, segons ha explicat el govern, “la gràcia de tenir patrons que representin el veïnat és que puguin intervenir i posar en qüestió tot el que passi pel patronat“.

El canvi de gestió de l’hospital, a tocar

El principal argument que defensa el govern de Berga per justificar que s’han convocat poques sessions ordinàries és que s’està treballant el canvi de gestors per tal que l’hospital passi a mans de la Generalitat. Aquest canvi és a tocar: l’Ajuntament de Berga ja ha fet tots els tràmits que havia de fer i el Servei Català de Salut, també.

A hores d’ara, la pilota és al cantó de la Generalitat. Els papers que s’han treballat des de l’Ajuntament i des de CatSalut han de passar pels diferents departaments involucrats en l’operació (Patrimoni, Economia, Presidència…). Un cop tots hi hagin donat el vist-i-plau, només quedarà un obstacle a superar: l’aprovació del pressupost del Parlament.

Quan tot això s’hagi fet efectiu, la pilota tornarà a ser al terreny de l’Ajuntament de Berga, que haurà d’aprovar per ple el canvi de gestió, una operació que, en principi, no ha de ser difícil, ja que tots els grups han mostrat la seva posició favorable. Superat aquest tràmit, l’empresa es podrà activar i el canvi de gestió serà, finalment, una realitat.

Ajuntament de Berga Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé patronat de l'hospital

Comentaris