Salut, Berga

El patronat de l’Hospital de Berga només s’ha reunit cinc cops de manera ordinària en els últims tres anys

El patronat de l’Hospital de Berga només s’ha reunit cinc cops de manera ordinària en els últims tres anys

El patronat de l’Hospital de Berga, format pels grups polítics de Berga, el gerent del centre i representants dels veïns, només s’ha reunit cinc vegades de manera ordinària des del 2015. El patronat ha convocat diverses trobades extraordinàries durant aquest mandat per aprovar pressupostos o inversions urgents, però només ha fet cinc reunions ordinàries.

Dos dels patrons, el doctor Josep Vidal i la procuradora Núria Arnau, ho han tret a la llum aquesta setmana i han lamentat que, l’absència de reunions ordinàries limita molt el debat sobre els aspectes de l’hospital. “En les trobades extraordinàries només es pot parlar del que marca l’ordre del dia i això fa que molts problemes es passin per alt”, ha dit Josep Vidal en declaracions a l’Aquí Berguedà.

Tot plegat, diu Vidal, propicia un nou problema: hi ha una certa desinformació per part de la gerència. L’actual gerent del centre, el doctor Enric Ballabriga, està autoritzat a prendre decisions menors sobre la gestió del centre. Entre aquestes competències, hi ha les contractacions o l’aprovació de petites inversions que no cal que passin pel patronat. Ara bé, tot i que Ballabriga pugui tirar-ho endavant sol, el patronat n’ha d’estar informat i en aquest últim punt és on l’entramat trontolla, segons el doctor Vidal.

Tant Josep Vidal com Núria Arnau van votar en contra dels pressupostos d’enguany, fa unes setmanes, per mostrar el seu malestar per la gestió de l’hospital. Malgrat tot, la resta de patrons (el gerent i els representants dels grups polítics) van votar-hi a favor o es van abstenir, de manera que el pressupost va tirar endavant. “Nosaltres només som dos i no podem guanyar res, si no tenim el suport polític”, recorda Vidal.

Els dos patrons denunciants asseguren que, explicant-ho als mitjans, no volen forçar el cessament de Ballabriga, sinó un canvi en la manera de funcionar. El mateix patronat és qui nomena el gerent i qui té el poder de cessar-lo quan ho cregui convenient. De moment, però, Ballabriga té la confiança dels patrons per seguir en el càrrec, malgrat que li exigeixen un gir en la manera de gestionar el centre.

El gerent de l’hospital, Enric Ballabriga, va assegurar a Regió7 que la versió que exposa el doctor Vidal és “una mica esbiaixada” i va afegir que està disposat a facilitar als patrons tota la informació que vulguin. A banda, Ballabriga va explicar al rotatiu que el mateix patronat pot cessar-lo si ho considera oportú. Fonts de l’hospital han confirmat a l’Aquí Berguedà que el gerent no farà més declaracions al respecte.

Enric Ballabriga Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé Josep Vidal

Comentaris