Berga

La mort, la nit, les llegendes i les bruixes seran les protagonistes del pont de Tots Sants a Berga

La mort, la nit, les llegendes i les bruixes seran les protagonistes del pont de Tots Sants a Berga

La mort i les llegendes. Berga repeteix proposta per Tots Sants. La prova pilot de l’any passat va funcionar i aquest any es vol perfeccionar. Per fer-ho, s’ha suprimit la ruta diürna pels panteons del cementiri i s’ha inclòs en el programa l’exposició ‘Bruixes?’, que des de fa setmanes està oberta al Museu Comarcal. De fet, l’èxit de la mostra és tan gran que l’Ajuntament ha anunciat que l’allargaran fins al gener per propiciar que estigui oberta per Nadal. En només 19 dies, ja hi han passat més de 1.000 persones.

A banda, les altres dues activitats del pont de Tots Sants són la Nit d’Ànimes del divendres, dia 2, i la passejada nocturna pel cementiri de dissabte, dia 3. La Nit d’Ànimes serà una visita guiada pel barri vell de la ciutat, una activitat que ja es va fer l’any passat i que va funcionar molt bé, segons el regidor de Patrimoni, Ivan Sànchez. Pel que fa a la passejada pel cementiri, Sànchez ha explicat que aquest cop “no hi haurà poesia, sinó que tot seran tot llegendes i història”.

L’objectiu del cicle, batejat com ‘Trilogia de la mort’, és “recuperar les històries que antigament passaven de pares a fills i d’avis a nets” o, en altres paraules, el patrimoni oral. Les tres activitats són gratuïtes i s’emmarquen en la iniciativa Àgora Cultural Berga, que pretén farcir de els caps de setmana a la ciutat de programació relacionada amb el patrimoni. En aquest sentit, el regidor Sànchez ha tret importància a la quantitat d’assistents: “Ho seguirem fent, tant si som 20 com si som 80, perquè hi creiem”.

Estic amb tu

Ajuntament de Berga Bruixes Ivan Sánchez Museu Comarcal Patrimoni Tots Sants

Comentaris