Localitzen dues granades de mà de la Guerra Civil en una casa en obres a Cal Rosal

Els Mossos d’Esquadra han trobat aquesta setmana dues granades de mà de tipus pinya en una casa en obres a Cal Rosal. Agents de l’àrea de Desactivació d’Explosius TEDAX-NRBQ van recollir els explosius aquest dimecres, 31 d’octubre, després que fossin localitzades pels treballadors de la constructora que reformava la casa.

L’equip d’agents que es va desplaçar al lloc va comprovar que els artefactes estaven complets, amb la seva espoleta i el corresponent explosiu. Possiblement són armes de la Guerra Civil Espanyola. Fetes les comprovacions, els agents van recollir les dues granades amb seguretat i se les van endur per poder-les neutralitzar amb les màximes garanties.

Els Mossos d’Esquadra recorden que mai s’ha de tocar un artefacte d’aquestes característiques, ja que poden tenir la càrrega activa. A més, el pas del temps fa que els sistemes de seguretat deixin de funcionar i això provoca que els artefactes siguin inestables. Per aquest motiu, en cas de localitzar-ne un d’aquesta mena, cal avisar els Mossos a través del telèfon d’emergències 112.

X