Jordi Sabata suma noms a la seva candidatura per ser l’alcaldable del PDeCAT a Berga

Jordi Sabata ja ha fet els primers passos per formar equip per concórrer a les municipals del 2019 a Berga sota les sigles del PDeCAT. Ho ha confirmat ell mateix a l’Aquí Berguedà. Sabata s’ha reunit amb diverses persones perquè se sumin al projecte, tot i que la militància del partit encara no ha donat el vistiplau a la seva figura com a cap de llista.

“Els moviments són per començar a tenir cartes sobre la taula. Si finalment ho aproven, no començarem des de 0, tindrem coses preparades i evitarem anar tard”, ha dit. Sabata no ha confirmat cap nom. Ara bé, extraoficialment sonen amb força els de Ferran Aymerich i Marc Marginet, entre d’altres.

El PDeCAT té previst fer l’assemblea on decidiran qui és el cap de llista la primera quinzena de gener. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el president local del partit, Ramon Bajona. Fins aleshores, Sabata no tindrà una resposta ferma sobre el seu paper en les eleccions. Tal com ja va transcendir fa setmanes, la idea de l’actual director de la coral de l’Escola de Música de Berga és elaborar una llista “renovada” que permeti al PDeCAT recuperar l’alcaldia de Berga, ara en mans de la CUP.

Un candidat per recuperar la vara

Jordi Sabata va néixer a Berga fa 34 anys. És conegut a la ciutat per ser el director de la coral de l’Escola Municipal de Música des del 2008. També és professor del centre i del Conservatori dels Pirineus. A banda, és fill de Josep Antoni Sabata, històric regidor de l’Ajuntament de Berga per CDC i ànima de l’Handbol Berga. Sabata és enginyer tècnic de telecomunicacions, membre en excedència del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

La seva figura encaixa dins la voluntat del PDeCAT d’elaborar una llista electoral transgressora i renovada que permeti recuperar l’alcaldia de Berga. L’antiga Convergència ha manat més anys que ningú a Berga: de fet, només ha quedat a l’oposició en tres mandats en època democràtica (al 87, amb el govern independent d’Agustí Ferrer; al 2003, amb ERC i el PSC al govern; i a la legislatura actual, amb la CUP al capdavant).