Josep Lara: “És precipitat dir que ampliarem el porta a porta a comerços. Hem de veure si és necessari”

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, creu que, abans de decidir si s’amplia els dies de recollida porta a porta a grans productors, “cal donar uns quants dies més” als comerços, bars i restaurants perquè s’organitzin i s’acostumin al nou sistema. “Prendre una determinació ara és precipitat”, ha dit.

Tant Josep Lara com la cap de la implantació del porta a porta al Berguedà, Laia Valenzuela, han coincidit que “el percentatge de grans productors que treuen la brossa cada dia és molt baix”. Tot plegat els fa pensar que ampliar la recollida comercial i passar cada dia potser no és necessari: “Posar més dies per posar-los, sense que sigui realment necessari, és malversar recursos”, assenyala el president del Consell.

En qualsevol cas, Lara ha dit que és conscient que alguns establiments reclamen més dies de recollida d’orgànica, paper i cartró i envasos. I ha promès estudiar-ho: “Hi ha fórmules per satisfer aquesta demanda sense que s’hagin d’ampliar els dies de recollida”.

Les declaracions del president del Consell arriben una setmana després que els botiguers i restauradors de Berga es reunissin amb el conseller de Medi Ambient, Xavier Francàs. En la trobada, van exposar-li els problemes que els presenta el porta a porta i el calendari de recollides. D’aquesta reunió, els botiguers van aconseguir el compromís del conseller Francàs de prendre una decisió en un màxim d’un mes.

X