El PDeCAT de Berga es planteja el nom de Jordi Sabata com a alcaldable per a les eleccions del 2019

Jordi Sabata agafa força com a candidat a l’alcaldia de Berga pel PDeCAT. El director de la coral de l’Escola Municipal de Música de Berga és un dels noms amb els quals treballa la junta del partit i ja ha donat el vistiplau a ser una opció ferma a liderar el projecte, segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà. Sabata és independent i això implica que la seva candidatura haurà de ser avalada per l’executiva per poder sotmetre’s a l’assemblea de militants.

El propi Sabata ha confirmat a l’Aquí Berguedà que va rebre la trucada del president local del PDeCAT, Ramon Bajona, fa unes setmanes. Li va proposar d’encapçalar la llista per a les eleccions del 2019 i va dir que sí, tot i que va posar dos requisits: la renovació i la transversalitat. El músic berguedà també ha confessat que Biarnés li va proposar de formar part de la seva llista, el 2015, i que Gendrau també ho va fer en els seus mandats. “En aquell moment vaig dir que no perquè estava en una altra etapa laboral. Ara m’hi veig en cor”, ha dit.

Des del partit, Ramon Bajona també ha confirmat que han existit converses amb el Jordi Sabata, però ha recalcat que “no hi ha res definitiu”. Ara mateix el seu nom és sobre la taula però el PDeCAT té la intenció de treballar amb altres possibilitats per sotmetre-les a debat de la militància. Pel que fa al calendari, Bajona confia poder decidir el candidat abans d’acabar l’any.

El cap de llista de Convergència en les últimes eleccions va ser Antoni Biarnés, però la seva figura està descartada. De fet, Biarnés es va desmarcar del PDeCAT tan bon punt es va crear el partit i va deixar de ser el cap de l’oposició per passar el relleu a Ramon Minoves. En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’actual cap de l’oposició a Berga ha assegurat que segueix estant “a disposició del partit pel que calgui”, sigui quin sigui el nom que encapçali la llista.

Sobre Jordi Sabata, Minoves considera que és “una bona proposta” i “una persona que pot fer molt bona feina per a la ciutat”. Per això, l’actual portaveu del grup ha deixat clar que, si Sabata té el suport de la militància, li farà costat.

Un candidat per recuperar la vara

Jordi Sabata va néixer a Berga fa 34 anys. És conegut a la ciutat per ser el director de la coral de l’Escola Municipal de Música des del 2008. També és professor del centre i del Conservatori dels Pirineus. A banda, és fill de Josep Antoni Sabata, històric regidor de l’Ajuntament de Berga per CDC i ànima de l’Handbol Berga. Sabata és enginyer tècnic de telecomunicacions, membre en excedència del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

La seva figura encaixa dins la voluntat del PDeCAT d’elaborar una llista electoral transgressora i renovada que permeti recuperar l’alcaldia de Berga. L’antiga Convergència ha manat més anys que ningú a Berga: de fet, només ha quedat a l’oposició en tres mandats en època democràtica (al 87, amb el govern independent d’Agustí Ferrer; al 2003, amb ERC i el PSC al govern; i a la legislatura actual, amb la CUP al capdavant).