El Ministeri per a la Transacció Ecològica premia Avià i la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa

El Ministeri per a la Transacció Ecològica del govern espanyol ha reconegut les accions sostenibles impulsades per l’Ajuntament d’Avià i el projecte de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa. Han estat guardonats als Premis Conama 2018, que distingeixen les millors iniciatives en l’àmbit local a favor de la sostenibilitat. L’entrega es va celebrar aquest dilluns al Palacio Municipal de Congresos de Madrid, en el marc del Congrés Nacional de Medi Ambient.

L’Ajuntament d’Avià va rebre el primer premi en la categoria de municipis més petits de 5.000 habitants per la seva trajectòria a favor de la transacció energètica. Va recollir el premi el regidor de Medi Ambient del municipi, Josep Subirana. D’altra banda, la Mancomunitat de Municipis per a la Biomassa ha rebut un dels accèssits en la categoria d’entre 5.000 i 30.000 habitants i el guardó ha estat recollit pel diputat adjunt d’Espais Naturals i alcalde de Cercs, Jesús Calderer.

Conama és una trobada biennal (cada dos anys) que, des de la seva primera edició, el 1992, s’ha convertit en l’esdeveniment ambiental de referència a l’Estat espanyol en matèria de sostenibilitat. Amb més de 7.000 participants en la seva última edició i una xarxa de més de 450 institucions col·laboradores, Conama és una cita imprescindible pel networking ambiental, la posada en comú de coneixements i experiències i la creació de xarxes de col·laboració entre actors diversos que treballen pel desenvolupament sostenible.

Conama_Calderer_ALTA

Conama_Avia_ALTA

X