El Consell Comarcal del Berguedà impulsa una “normativa” per acabar amb les incidències en el transport escolar

Nova normativa per a l’ús de transport escolar. El Consell Comarcal del Berguedà ha detectat un augment de les incidències en diverses línies del servei i considera que cal impulsar “un decàleg que marqui com s’ha de fer servir el servei”.

El conseller comarcal d’Educació, Llorenç Altozano, ha explicat en el ple del mes de novembre que en aquest darrer trimestre hi ha hagut un auge de mals usos del transport. Si bé, aquestes incidències s’han pogut detectar molt més ràpid que abans, ja que des del maig passat els monitors de cada autobús disposen d’una tauleta tàctil per passar llista i anotar digitalment tots els imprevists: “Abans potser tardàvem tres mesos en assabentar-nos del que passava i ara ho sabem al moment”.

Des de l’oposició, Toni Pérez (Esquerra) ha demanat si les incidències eren en una sola línia, o bé eren problemes que havien aparegut en més d’una ruta. El conseller Altozano ha respost que s’han detectat accions incorrectes en més d’un autobús: “Si només s’hagués detectat en una línia, probablement no hauríem creat cap normativa”.