L’Ajuntament de Berga no habilita punts de potassa per assegurar que l’estesa de sal sigui moderada

No hi ha hagut cap punt de potassa als carrers de Berga durant l’episodi de nevades de les últimes hores. L’Ajuntament ha explicat en un comunicat que, amb aquesta mesura, vol assegurar que l’estesa de sal sigui moderada.

Segons expliquen, “l’excés de sal als carrers provoca danys en el paviment” i, per això, consideren que la instal·lació dels contenidors de potassa només es necessària “en nevades continuades i abundants”, com la de l’any passat. Per això, en aquest episodi, el consistori ha optat perquè siguin els agents de la brigada qui estenguin la sal pels carrers manualment.

L’actuació de l’Ajuntament

Arran de la previsió meteorològica que alertava de la possibilitat que es produís una nevada al municipi durant el matí de dimecres, el consistori va posar en marxa un dispositiu preventiu format per un vehicle llevaneu amb un dispositiu d’estesa de sal, un vehicle de suport i personal de neteja viària i de les Brigades Municipals.

A partir de 2/4 de 10 de la nit, es van restablir les tasques de neteja mitjançant la incorporació d’efectius de forma progressiva per portar a terme la retirada de neu de la calçada i l’estesa de fundents durant tota la nit, prioritzant els accessos als centres sanitaris i als serveis d’emergències. Al llarg de la nit de dimecres a dijous s’han estès 2 tones de sal.

A primera hora del matí, s’han sumat una vintena d’efectius al dispositiu per fer tasques manuals d’estesa de fundents en aquells espais on no es pot realitzar el treball amb maquinària. Durant el matí d’aquest dijous s’ha procedit a la retirada de neu de les voreres del centre urbà de forma manual, amb personal de la brigada.

Tallen la baixada de l’Hospital i el camí que comunica el polígon amb la carretera cap a Sant Llorenç

Durant les últimes hores s’ha efectuat el tall de diverses vies que poden comportar dificultats en la circulació com per exemple, la baixada de l’Hospital Sant Bernabé i el camí que va des del Polígon Industrial de La Valldan fins a la carretera BV-4241, de Berga a Sant Llorenç de Morunys.

En referència a la mobilitat dins del nucli urbà, l’Ajuntament de Berga recomana evitar els desplaçaments innecessaris i l’ús del vehicle privat en la mesura que sigui possible. En cas que s’hagin de realitzar trajectes en cotxe, demana fer-ho amb la màxima precaució i tenint en compte les mesures de seguretat corresponents a la conducció amb neu i gel per evitar riscos a la carretera. A més, també recomana l’ús de cadenes de forma puntual, a causa del gel que s’hagi pogut acumular en determinades zones de la ciutat.

El servei de bus urbà ha estat en funcionament des de primera hora del matí, malgrat que els trajectes que inclouen les zones de la Serra de Casampons i els Pedregals han estat alterades a causa de les dificultats que comporta circular i accedir en aquests trams de la ciutat.

X