El vent deixa sense llum Castellar de n’Hug i la Pobla de Lillet durant hores

El torb està portant de corcó diversos municipis de l’Alt Berguedà. Les ventades posteriors a la nevada han provocat incidències remarcables a Castellar de n’Hug, la Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà en les últimes hores.

Dijous al matí, la Pobla i Castellar van quedar sense llum durant més d’una hora. La caiguda d’un arbre sobre la línia elèctrica podria ser el detonant d’aquesta incidència, que es va resoldre ràpidament.

La neu va anar marxant, però el vent va seguir donant guerra fins la nit. Cap a quarts d’11, les ventades van deixar sense llum Castellar de n’Hug novament i aquest matí, a primera hora, s’ha pogut restablir el servei.

A Guardiola de Berguedà, els Bombers van rebre un avís ahir, dijous, pels volts de dos quarts de 12 del migdia. Uns cables de mitja tensió van caure a terra, a la carretera B-402, al camí particular que porta a la finca Vilella. Es van destinar dues dotacions de Bombers per resoldre el problema i, finalment, la companyia del subministrament es va fer càrrec de l’actuació.

11 trucades al 112

En les últimes 48 hores els serveis d’emergència han rebut 11 trucades des del Berguedà per un total de 9 inicidents. D’aquestes 11 trucades, 8 es van fer des de Berga; 1, des de Vilada; 1, des de Bagà; i 1 des d’Olvan.

A Berga, la majoria d’avisos van ser per neu i gel en carreteres com la C-26 o la BV-4241. A Vilada, la trucada va ser per un accident de trànsit al carrer Pau Casals, sense conseqüències importants. A Olvan, per la presència de gel perillós al carrer Sant Ramon. I a Bagà, perquè una persona requeria atenció mèdica.

Accident a la boca sud del túnel del Cadí

Dimecres al migdia dues dotacions de Bombers van haver d’intervenir en un accident a la C-16, a la boca sud del túnel del Cadí. Una persona va resultar ferida greu i va ser traslladada d’urgència a l’hospital. L’accident es va produir pels volts de les 2 del migdia, en sentit nord, i només hi va haver un vehicle implicat.