Les 8 propostes teatrals que oferirà el Teatre Municipal de Berga fins l’abril

El Teatre Municipal de Berga alçarà el teló per oferir una nova programació d’espectacles que es portaran a terme durant els mesos de febrer, març i abril de 2019. La programació estarà formada per vuit propostes diferents, en què la música també hi tindrà cabuda. Sota el lema ‘Per llogar-hi butaques’, inclourà muntatges professionals de petit i gran format, així com la reposició de dos espectacles que es van poder veure a l’equipament cultural berguedà durant la temporada passada.

A més, també hi haurà col·loquis després d’algunes de les representacions i s’oferirà la possibilitat d’adquirir abonaments. La regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha explicat en roda de premsa que “la programació pretén aprofundir en temàtiques o realitats que podem trobar en la nostra vida diària. Per a nosaltres és important que la cultura estigui vinculada a la transformació social i, per això, apostem per obres que responen a aquesta filosofia”.

20190130_181119

Rastres_Argelers

La programació arrencarà el mes de febrer amb dos muntatges que reivindiquen la memòria de les víctimes del franquisme i els refugiats de la Guerra Civil i que formen part del programa del 80è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat.

‘Rastres_Argelers’ d’Aina Huguet és l’obra que obrirà la programació teatral el dissabte, 9 de febrer. Es tracta d’un muntatge de petit format protagonitzat per la pròpia autora i per l’actriu berguedana Ariadna Fígols sobre els refugiats de la Guerra Civil que de camí a l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’estat francès i el govern franquista en van ser còmplices.

Memòria de les oblidades

El 17 de febrer serà el torn de ‘Memòria de les oblidades’ de Joan Pascual. Es tracta d’un espectacle sobre la repressió franquista a través d’una sèrie de monòlegs teatralitzats amb música en directe. L’actiu Rosa Andreu es posarà en la pell de quatre dones empresonades i allunyades de les seves famílies que van haver de suportar dures condicions carceràries i van acabar els seus dies enterrades a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona.

En acabar les funcions de ‘Rastres_Argelers’ i ‘Memòria de les oblidades’, hi haurà un col·loqui amb el públic assistent per tal de compartir experiències amb les protagonistes dels dos muntatges.

The Sey Sisters

‘Per llogar-hi butaques’ també compta amb dos espectacles que formen part dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El segon cap de setmana de març, el conjunt vocal ‘The Sey Sisters’, oferirà un viatge musical a través del gòspel, el soul i la música africana amb cants que sorgeixen de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur. ‘The Sey Sisters’ és un grup format per tres germanes afrodescendents nascudes a Catalunya que pretenen donar visibilitat a un sector social que lluita per assolir l’acceptació personal i col·lectiva.

Rebota, rebota y en tu cara explota

El 16 de març arribarà ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, l’espectacle teatral guanyador del Premi de la Crítica 2017 de Noves Tendències i Premi Butaca 2018 a Noves aportacions escèniques. Es tracta d’una proposta que clama contra els tabús contemporanis, oferint una reflexió sobre la violència de gènere i la passivitat social.

Una Ilíada

L’actor Eduard Farelo trepitjarà l’escenari del Teatre Municipal l’últim diumenge de març per interpretar ‘Una Ilíada’. L’espectacle basat en l’obra d’Homer és un monòleg que parla sobre l’atracció humana per la violència, la destrucció i el caos. Farelo, amb l’acompanyament musical del contrabaixista Juan Pablo Balcázar, actuarà com a objecte i subjecte del relat.

A.K.A.

El 7 d’abril es representarà ‘A.K.A’, una reflexió sobre la identitat individual a través d’un adolescent que es troba en un moment personal en què trontollen les seves arrels en descobrir que és adoptat i s’adona que la mirada dels que l’envolten li fan plantejar qui és realment. La regidora Mònica Garcia ha destacat la necessitat de programar aquesta obra “perquè pensem que és interessant comptar amb un muntatge que permeti acostar i connectar el jovent amb el teatre”. Garcia ha afegit que “tot i que l’obra estigui adreçada al públic jove, la resta de públic també podrà gaudir-ne”.

Nínidress  

La companyia de teatre gestual Tràfec Teatre tornarà a posar en escena el seu últim muntatge sobre la pederàstia estrenat al Teatre Municipal l’abril de l’any passat. La directora de Tràfec Teatre, Lydia Canals, ha fet referència a l’actualitat informativa sobre els abusos sexuals a menors i ha mostrat la necessitat de “perdre la por a parlar o exposar aquests temes”. Canals creu que “espectacles com aquest poden ajudar a remoure consciències”. ‘Nínidress’ comptarà amb dues sessions que es faran el cap de setmana del 23 i 24 de març.

El Diari d’Anna Frank

D’altra banda, l’Agrupació Teatral La Farsa també reinterpretarà ‘El Diari d’Anna Frank’ abans de passar pel Teatre Conservatori de Manresa. L’obra és una oportunitat per reviure la història d’una adolescent jueva que passa dos anys amagada, amb set persones més, en un espai molt reduït i secret, per tal d’escapar de l’horror i la barbàrie del nazisme. Angelina Vilella, directora de l’espectacle, ha esmentat que “resulta necessari fer memòria del que ha passat i l’obra ofereix una petita mostra de la barbàrie nazi durant la Segona Guerra Mundial”.

Venda d’entrades i abonaments

Les entrades per a tots els espectacles es podran adquirir una hora abans de l’inici de les funcions a la taquilla del Teatre Municipal. A més, també es posarà a disposició del públic la venda online dels tiquets per a la majoria dels muntatges a través del portal web www.tincticket.com. El preu de les entrades serà de 15 euros, a excepció dels espectacles de Tràfec Teatre i La Farsa que costaran 10€. La reserva d’entrades es podrà fer a l’Oficina de Turisme de Berga, però els espectacles de petit format, ‘Rastres_Argelers’ i ‘A.K.A’, en quedaran exclosos.

D’altra banda, també s’oferirà la possibilitat d’adquirir tres tipus abonaments. Per exemple, l’abonament general costarà 75€ i inclou els 6 espectacles següents: ‘Rastres_Argelers’, ‘Memòria de les oblidades’, ‘The Sey Sisters’, ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, ‘Una Ilíada’ i ‘A.K.A’.

La segona opció consisteix en un paquet de 3 funcions corresponents al cicle dedicat a la memòria històrica per veure ‘Rastres_Argelers’, ‘Memòria de les oblidades’ i una tercera obra a escollir entre ‘Una Ilíada’ i ‘A.K.A’.

El tercer pack dedicat a la temàtica relacionada amb el Dia de les Dones inclou les propostes de ‘The Sey Sisters’, ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ i una tercera obra a escollir entre ‘Una Ilíada’ i ‘A.K.A’. Els abonaments de tres muntatges tindran un preu de 40€.

Els abonaments es podran adquirir a la taquilla del teatre abans de les representacions i caldrà indicar les dades de contacte de l’abonat o abonada per concretar la reserva de seients de les obres de platea i l’accés preferent a les obres de petit format. En cas d’haver comprat anticipadament alguna de les entrades que formen part dels paquets, també es podrà adquirir un abonament posteriorment i efectuar el pagament de l’import restant en el moment de recollir l’abonament a la taquilla.

Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga a través del telèfon 93 821 43 33 o mitjançant l’adreça de correu electrònic cultura@ajberga.cat.

X