350.000 euros per acabar amb els forats d’una vintena de carrers de Berga

L’Ajuntament de Berga arreglarà una vintena de carrers de la ciutat per posar remei al deteriorament causat per l’ús, les inclemències meteorològiques i l’estesa de fundents en nevades o gelades. En concret, s’intervindrà a la zona del passeig de les Estaselles, el passeig de la Pau, la Font del Ros, el Tossalet de les Forques, la Rasa dels Molins, l’avinguda del Canal Industrial, el barri de Santa Eulàlia, la serra de Casampons i els Pedregals.

Les obres costaran uns 350.000 euros i estan finançades a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Tenen un període d’execució de quatre setmanes, des del moment que comencin. Però perquè aquestes quatre setmanes comencin a comptar, encara s’haurà d’esperar uns dies. De moment els tècnics municipals estan ultimant la redacció de l’expedient de contractació. Quan estigui enllestit, s’obrirà la convocatòria pública, s’adjudicarà l’obra a l’empresa que presenti l’oferta més avantatjosa, se signarà el contracte i s’iniciaran els treballs.

FORAT-ESTASELLES

Forat al mig del passeig de les Estaselles. MARC CANTURRI

Es preveuen més actuacions

El projecte permetrà adequar els trams de carrer que presenten un estat de degradació més avançat. A banda, també es preveuen futures actuacions de conservació i manteniment dels vials que presenten afectacions més lleus. Aquests treballs consistiran en la renovació i el reforç del paviment en zones localitzades, el fresat del ferm i la reposició de les marques vials dels trams inclosos en les zones on s’intervindrà.