Isaac Gonfaus deixa de ser cap de colla dels Plens i passa el relleu a Joan Sala

Canvi de cap de colla a la comparsa dels Plens. Isaac Gonfaus deixa el càrrec després de 7 anys al capdavant del grup i passa el relleu a Joan Sala, que des del 2016 formava part de la junta executiva que conformava el cercle de confiança de Gonfaus. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, fa dues setmanes el fins ara cap de colla va anunciar a la plantilla el seu desig de “fer un pas al costat” per motius personals en una reunió convocada en caràcter d’urgència.

En aquesta mateixa trobada, els 22 membres de la plantilla van votar el seu relleu. Només es va presentar la candidatura de Joan Sala, malgrat que el nou cap de colla ha assegurat a l’Aquí Berguedà que “es va insistir perquè hi haguessin més candidats”. Amb tot, la candidatura de Sala va comptar amb un suport àmpliament majoritari: 18 dels 22 membres de la plantilla van votar-hi a favor, 3 es van abstenir i 1 vot va ser nul.

Sala té 40 anys i ha estat vinculat a la comparsa des de petit: als 4 anys va començar a saltar de ple a la Patum infantil i no va parar de fer-ho fins als 31. Al 2009 va passar a ser ajudant oficial als vestidors i va deixar de saltar a la plaça i, al 2013, va entrar a la plantilla, ocupant el lloc de Ramon Sobrevias, que va morir aquell mateix any. Sala ve d’una família que sempre ha mantingut un estret lligam. De fet, l’avi del seu avi era Quim Serra, el creador de la música dels plens.

El nou cap de colla de la comparsa s’ha desfet en elogis cap al seu predecessor: “És la persona que ha fet més per a la comparsa dels plens, i ha estat i serà sempre un referent als vestidors”. Gonfaus seguirà fent de vestidor de plens, com fins ara, però la responsabilitat de la colla recaurà sobre Joan Sala, que es defineix com “una persona bastant directe, clara i a vegades contundent”. A més, el nou cap ha anunciat que vol liderar un projecte “continuista” respecte el que ha fet Gonfaus: “És una línia més que correcta, tant d’obertura com de democratització. El que a vegades no entenem és que són processos llargs i hi ha molta feina darrere, però anem per bon camí i seguirem així”.

La Patum 2018, un exemple a seguir

El canvi de cap de colla arriba a falta de tres mesos per la propera Patum, que començarà el 19 de juny. Sobre els objectius de cara al proper Corpus, Sala assegura que s’emmiralla amb els salts de l’any passat: “Intentarem que tot vagi com fa un any i que no se’n pari cap ni un, gràcies a la feina que hi havia darrere”.

En aquest sentit, el nou cap de colla ha destacat que en l’últim salt de tots -el segon de diumenge- van saltar 93 plens a la plaça de Sant Pere, una xifra inèdita que confirma una teoria que defensen els vestidors: “Quant més foc hi ha a la plaça, més segur és el salt perquè la gent es mou i volta”. Normalment hi acostuma a haver entre 15 i 20 plens a la plaça Doctor Saló i uns quants més a la zona de sota els músics, a la baixada de la barana. En el darrer de diumenge, només n’hi havien 7 entre les dues zones.

X