La Fira del Motor vol convertir Gironella en “la capital del motor a la comarca per un dia”

Arriba la Fira del Motor de Gironella. Serà aquest diumenge, dia 24 de març, i confia omplir d’automòbils als carrers del centre de la vila. Enguany, la fira serà d’un sol dia i els actes es concentraran en la jornada de diumenge, com a conseqüència de les obres que s’estan fent a la plaça de l’Estació i el Local del Blat. Aquest dimarts la regidora de Promoció Econòmica del municipi, Maria Àngels Sallés, ha presentat la fira a les instal·lacions del Taller Codina, acompanyada de la presidenta de l’associació de comerciants, Nuri Masforroll.

Les obres per fer l’estació d’autobusos i les reformes al Local del Blat han obligat a moure algunes de les activitats que habitualment es feien o bé a la plaça de l’Estació o bé al mateix local, com ara les parades d’artesania -que es distribuïran entre el carrer Farguell i la plaça Doctor Armengou– o les atraccions -que seran al pàrquing provisional que hi ha a l’avinguda Catalunya-. Pel que fa al Local del Blat, les habituals desfilades i exhibicions de moda de dissabte aquest any no es faran. Per contrarestar-ho, hi haurà una ruta teatralitzada pel nucli antic de Gironella, a càrrec de les companyies teatrals La Paparra i La Gresca. L’activitat es podrà fer dissabte a la tarda, a 2/4 de 8, o diumenge al migdia, a les 12.

Ara bé, els clàssics no fallen i, a la fira del motor, mai millor dit. La trobada de cotxes clàssics de Gironella encara la seva 11a edició i, com sempre, se celebrarà a la plaça Pi i Maragall durant tot el matí de diumenge. Com cada any, és organitzada per l’Escuderia Gironella i el Casal de la Gent Gran ‘La Llar’, que oferirà esmorzar a tots els expositors de vehicles.

En paral·lel, una desena de concessionaris d’arreu de la comarca ompliran l’avinguda Catalunya de cotxes des de les 10 del matí. La regidora Maria Àngels Sallés confia que “entre tots converteixin Gironella en la capital del motor a la comarca per un dia”. Un altre al·licient habitual que tampoc fallarà és la diada castellera al bell mig de l’avinguda: serà a la cruïlla entre l’avinguda i la carretera de Casserres i suposarà la primera diada dels Castellers de Berga aquesta temporada. Ho faran acompanyats d’una colla veïna: els Castellers de Santpedor. A banda, les entitats del poble també tindran cabuda, com sempre, al carrer Balmes, amb diversos estands per exposar la seva feina.

Campanya comercial per a les compres sostenibles

I com passa en cada fira del motor, els comerciants també hi jugaran un paper important. L’any passat la Setmana del Comerç a Catalunya va coincidir amb la jornada de la fira, però enguany s’escau la setmana vinent. Amb tot, l’organització vol fer actes en sintonia i, per això, impulsa un mes de març dedicat a la promoció comercial.

D’entrada, aquesta setmana, del 16 al 24 de març, impulsa la campanya #GironellaÉsComerç. Les persones que facin compres de més de 15 euros en quatre establiments diferents del municipi i tinguin la butlleta segellada pels venedors, entraran en el sorteig de 25 kits de compra sostenible. Aquests kits compten amb una sèrie tàpers per poder anar a comprar sense haver de posar els productes en envasos residuals. El sorteig es farà el mateix diumenge de fira, a les 7 de la tarda, a la carpa que hi haurà davant l’Ajuntament de Gironella.

I l’endemà, dilluns 25, ja dins la Setmana del Comerç a Catalunya, començarà una nova campanya al municipi. En aquest cas, els comerciants camuflaran residus entre els seus aparadors i els compradors hauran d’esbrinar com s’han de reciclar i omplir les butlletes que hi haurà a cada establiment. A cada participant de li donarà un pot llapisser en forma de bujol de reciclatge. A més, cada comprador entrarà en el sorteig d’una escapada de cap de setmana per a dues persones.

Fes clic aquí per conèixer tots els actes de la Fira del Motor de Gironella

X