Denuncien tres veïns de Barcelona per edificar sense permís dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró

Els Mossos d’Esquadra van denunciar la setmana passada tres veïns de Barcelona per edificar, captar aigua i realitzar una instal·lació elèctrica sense permís ni les mesures de seguretat adequades dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es tracta de dos homes i una dona, de 55, 53 i 51 anys, que havien construït una presa d’aigua al final del torrent de Llúria, dins el terme municipal de Saldes.

Amb aquesta informació, els agents es van adreçar a la zona i van observar que, no només havien construït una presa i n’estaven captant l’aigua, sinó que també havien instal·lat diverses línies de fil elèctric, un allargador i endolls enmig de terreny forestal.

A banda, després de diverses gestions, els agents van comprovar que els propietaris del Molí de Baix -la finca que captava l’aigua del torrent de Llúria- també havien efectuat construccions i instal·lacions a la llera del riu i en terreny del Parc Natural del Cadí-Moixero sense disposar dels permisos corresponents.

A més, també havien fet una instal·lació elèctrica dins la finca sense cap mesura de seguretat i tenien diferents xemeneies sense disposar de mataguspires, tal i com marca la normativa per tal d’evitar que elements incandescents surtin de la xemeneia i puguin causar incendis forestals.

85efc91f-7c5e-4820-b794-9f9ed1c47ded

f9b513b8-79d1-4ea1-9e2d-173cb8b69d39