Guardiola adjudicarà aquest abril les obres al camp de futbol, la plaça de l’Ajuntament i la sala polivalent

Primavera d’actuacions a Guardiola de Berguedà. El govern municipal (PDeCAT) ha aprovat aquest matí treure a concurs les obres per fer el camp de futbol de gespa artificial, adequar la plaça de l’Ajuntament i construir una pista coberta que funcioni com a sala polivalent. Es tracta de tres projectes que el govern perseguia des de fa temps, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcalde guardiolenc, Josep Lara.

Sobre el camp de futbol, les obres costaran uns 250.000 euros: d’aquests, 50.000 surten directament de les arques municipals, mentre que els 200.000 restants s’assumiran gràcies a un crèdit sense interessos que el consistori preveu pagar en els propers anys a través d’ajuts. L’alcalde confia adjudicar l’obra aquest abril i consensuar amb l’entitat que utilitza el terreny de joc, el CCR Alt Berguedà, els ‘tempos’: “És important que les obres es facin quan millor vagi a qui se’n beneficiarà”. El CCR estarà immers en competició fins el maig, de manera que les obres probablement es faran aprofitant l’aturada esportiva d’estiu.

WhatsApp Image 2019-03-21 at 11.58.10

Prova de la gespa artificial al camp de Guardiola. CEDIDA

Pel que fa a la plaça de l’Ajuntament, l’actuació costarà uns 90.000 euros que surten d’un ajut de la Diputació de Barcelona. En concret, se substituiran els tubs de fibrociment que hi ha actualment per un material més noble. L’actuació complementarà les diferents intervencions que s’han fet en els últims anys a la zona.

I finalment, la construcció de la sala polivalent és la intervenció més costosa, malgrat que no suposarà ni un cèntim de despesa per a l’Ajuntament ja que també disposa d’una subvenció de la Diputació que cobreix el 100% del cost. En total, seran uns 430.000 euros d’inversió per construir una pista coberta que pugui acollir actes multitudinaris i jornades esportives.

Per a aquesta darrera actuació, Josep Lara ha assenyalat que “caldrà anar amb molt de compte a l’hora de decidir quan es fa perquè les obres duraran entre 3 i 5 mesos i hi ha la Festa Major pel mig”. Un cop s’hagi adjudicat l’obra, l’alcalde vol asseure’s amb l’empresa constructora per pactar els ‘tempos’ d’execució.

X