Els alcaldes donen llum verda al pressupost comarcal, que passa de 14 a 23 milions d’euros

Els alcaldes del Berguedà han donat llum verda al pressupost que en els propers dies haurà de ser ratificat pel ple del Consell Comarcal. El president del Consell, Josep Lara, l’ha presentat davant els dirigents municipals aquest dijous, a la Pobla de Lillet, i n’ha destacat les xifres. Aquest any el total del pressupost gairebé dobla la xifra del 2018 i passa de 14,8 milions a 23 milions d’euros. És el pressupost més alt de la història del Consell Comarcal.

Lara ha destacat diversos apartats del pressupost. D’entrada, els ajuntaments seguiran tenint a la seva disposició el milió d’euros de la línia de crèdit que es va impulsar l’any passat. A banda, el Consell dobla la inversió en camins i l’eleva fins a gairebé 535.000 euros. En matèria esportiva, es potenciaran infraestructures com l’estació de trail que recorre el Catllaràs i les zones de camperització que es volen habilitar a la comarca.

Però, si hi ha un apartat que destaca pel seu volum d’inversió, és l’àrea de residus. El Consell seguirà realitzant inversions per acabar d’implantar el nou model de recollida de residus al Berguedà, tant per enllestir la implantació als municipis del porta a porta com per desplegar el model d’illes als pobles més petits. A banda, segons ha explicat el conseller de Residus, Xavier Francàs, es preveu una inversió de 4,5 milions d’euros per construir la planta de triatge. En aquest sentit, l’alcalde de Saldes, Moisès Masanas, ha apuntat que “més de la meitat de les inversions es destinen a residus” i li semblen “molts diners”.

Per aquest 2019, el Consell Comarcal també es compromet a enllestir totes les actuacions contemplades en el marc del projecte FEDER per revaloritzar el patrimoni industrial. A banda, ha explicat Lara, l’ens confia que el FEDER que s’ha demanat enguany per a un nou projecte comarcal torni a sortir beneficiat de la convocatòria.

Entre d’altres accions, destaca l’ampliació de la plantilla de tècnics, amb la incorporació a curt termini d’un nou enginyer funcionari, i la partida destinada als pressupostos participatius per a l’educació. El Consell també preveu fer diverses millores en la mobilitat i en les línies de transport, encarades fonamentalment a estudiants.

consell-alcaldes-pobla

X