Gironella, Cultura

L’obra de Joan Brossa aterra a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou per convertir-la en “un centre d’arts”

L’obra de Joan Brossa aterra a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou per convertir-la en “un centre d’arts”
Part de l'exposició a la Torre de l'Amo. MARC CANTURRI

Joan Brossa serà protagonista de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou durant aquest 2019, quan es compleixen 100 anys del seu naixement. L’obra del poeta visual i crític antifeixista omplirà diversos espais de l’edifici emblemàtic en una de les primeres accions per convertir-lo en un “centre d’arts intenses”.

Els dinamitzadors culturals de l’espai, Civitas Cultura, han decorat les habitacions amb reproduccions de les principals obres de Brossa. Per fer-ho, disposen del suport i l’ajuda de la Fundació Joan Brossa, l’Ajuntament de Gironella i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. “L’obra de Joan Brossa és tan important que fins i tot la seva pròpia fundació té problemes per agrupar-la en una sola exposició. La majoria està repartida per tot el món”, va explicar en roda de premsa Toni Puig, de Civitas.

ANY-BROSSA-PRESENTACIO

El regidor de Gironella Lluís Vall, amb Toni Puig, de Civitas Cultura. JOAN HÒRRIT

La inauguració de l’any Brossa a la Torre serà aquest diumenge, 14 d’abril, i s’allargarà fins a l’octubre. D’entrada, dissabte s’obriran una quinzena d’exposicions que mostraran pemes de Joan Brossa, instal·lacions ‘brossianes’ reproduïdes pel creatiu de Civitas Cesc Serrat, una mostra de pintura de set dones que reflexionen sobre el paper de la dona al món, i una exposició fotogràfica de Joan Hòrrit sobre els edificis que hi havia a Barcelona durant l’època d’esplendor de Viladomiu nou.

A l’estiu, està previst que torni el Festival Càpsula Colònia Oberta, que es complementarà amb una exposició del fotògraf Enric Santos.

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, va destacar en roda de premsa la importància que “zones de fora l’extraradi de Barcelona puguin acollir exposicions com aquestes” i assegura que “serà molt divertit veure la Torre de l’Amo transformada”. El consistori destina cada any una partida de 90.000 euros a actuacions a la Torre de l’Amo i uns 2.500 perquè s’hi facin activitats culturals, a banda de “tocar totes les portes que podem per trobar subvencions”.

torre-amo-viladomiu-nou

exposicio-brossa

exposicio-brossa-2

exposicio-brossa-3

Agència de Desenvolupament del Berguedà Ajuntament de Gironella Civitas Cultura Cultura Lluís Vall Toni Puig Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

Estic amb tu

Comentaris