Subvenció milionària per impulsar recursos patrimonials al voltant de la Via Blava del Berguedà

Nova subvenció milionària per al Consell Comarcal del Berguedà. El projecte “Impuls dels recursos patrimonials al voltant de la Via Blava del Berguedà” disposarà de més d’un milió d’euros, gràcies a fons europeus FEDER. El projecte inclou accions comarcals però també locals, a Bagà, Cercs, Fígols, Gironella, Guardiola de Berguedà, Puig-reig i Montmajor.

En total, les actuacions costaran gairebé 3 milions d’euros, però el FEDER n’assumirà un 50%. Les administracions berguedanes hauran d’assumir la meitat restant, ja sigui amb fons propis o bé buscant diners en altres subvencions.

Les accions que s’inclouen en l’ajut són aquestes:

Acció 1. Restauració del Castell de Palau a Bagà.

Acció 2. Projecte d’estabilització i sosteniment de la Mina de Petroli de Riutort al municipi de Guardiola de Berguedà.

Acció 3. Itinerari exterior de la ruta del Cretaci del Centre d’Interpretació Dinosaures de Fumanya als municipis de Fígols i Cercs.

Acció 4. Remodelació de l’Església Vella de Santa Eulàlia al municipi de Gironella.

Acció 5. Millora dels tancaments de l’edifici: (BCIL) Torre de l’Amo de Viladomiu Nou al municipi de Gironella.

Acció 6. Projecte de consolidació del Pont Vell de Gironella.

Acció 7. Urbanització per a la creació del Parc i Mirador sobre el riu Llobregat a l’entrada sud de Gironella.

Acció 8. Adequació de la segona planta del Museu d’Art del Bolet per a activitats de divulgació del món del bolet al municipi de Montmajor

Acció 9. Rehabilitació i condicionament de l’Edifici Batan i de les Cardes per a “Centre d’Entitats” a la Colònia Pons al municipi de Puig-reig.

Acció 10. El Bosquet de Cal Pons, millora paisatgística i arranjament del camí d’accés a la Torre Nova de Cal Pons al municipi de Puig-reig.

Acció 11. Ampliació de l’enllumenat públic a la zona del Bosquet de Cal Pons i camí d’accés a la torre Nova al municipi de Puig-reig.

Aquesta setmana, el Consell Comarcal del Berguedà ha rebut la resolució provisional per part de la Direcció General de Desenvolupament Local de la Generalitat de Catalunya. El Consell ha acceptat els 1,1 milions d’euros de l’ajuda.

El president comarcal, Josep Lara, va donar la notícia a la resta del Ple en la sessió extraordinària d’aquest divendres. Lara va destacar que en els darrers 3 anys s’han aconseguit diverses subvencions milionàries: 2 programes FEDER i 2 plans de foment de turisme que porten i portaran una inversió de 4 milions d’euros a la comarca.

X