L’Escola de Sant Joan perdrà una línia de P-3 el curs vinent

L’Escola de Sant Joan perdrà una línia de P-3 de cara al curs 2018-2019. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, va anunciar aquest dijous al ple del mes de maig les dades de la preinscripció a les escoles berguedanes i va lamentar que una de les escoles públiques de la ciutat acabi perdent recursos.

En total, s’han preinscrit 21 alumnes a Sant Joan, de manera que el centre es veurà obligat a passar de dues a una única classe de P-3. En canvi, la resta d’escoles mantenen les línies: hi ha 43 alumnes a Santa Eulàlia, 5 a la Valldan, 41 a Vedruna i 28 a l’Escola Xarxa.

Des de Sant Joan, el director de l’escola, Ramon Gassó, ha lamentat en declaracions a l’Aquí Berguedà la pèrdua de la línia però ha recalcat que es tracta d’un fet “normal” on “no hi ha culpables”, tenint en compte una realitat innegable: cada any hi ha menys naixements. “A nivell de Berga sobren dues línies de P-3. El que passa és que, si estem de sort i les preinscripcions queden ben repartides, el Departament no pot treure cap línia d’enlloc”, ha dit.

A banda, el director de Sant Joan apunta que les preinscripcions són molt diferents d’un any per l’altre i “el que aquest any passarà a Sant Joan, anys enrere li va passar a Vedruna i potser d’aquí un parell d’anys li passa a Santa Eulàlia o a l’Escola Xarxa”. Per a Gassó, aquesta oscil·lació depèn molt dels germans dels preinscrits: aquest any, per exemple, s’ha donat la casuística que molts dels nens de la llar d’infants tenien germans a l’escola de Santa Eulàlia, i això ha fet que l’altra gran escola pública de la ciutat -Sant Joan- se n’hagi ressentit.

Sigui com sigui, Gassó veu la pèrdua d’aquesta línia de P-3 com “una oportunitat per fer un anàlisi profund i acurat de les coses que fem bé i les coses que hem de millorar”. En aquest sentit, el director de l’escola ha assegurat que aprofitaran les circumstàncies per potenciar la comunicació de les iniciatives que funcionen: “Intentarem que les famílies s’assabentin del que fem per tal que se sentin atretes pel nostre model educatiu”.

X