Educació, Berga

L’Escola de Sant Joan perdrà una línia de P-3 el curs vinent

L’Escola de Sant Joan perdrà una línia de P-3 el curs vinent
Alumnes de P-3 del curs vigent. ESCOLA SANT JOAN

L’Escola de Sant Joan perdrà una línia de P-3 de cara al curs 2018-2019. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, va anunciar aquest dijous al ple del mes de maig les dades de la preinscripció a les escoles berguedanes i va lamentar que una de les escoles públiques de la ciutat acabi perdent recursos.

En total, s’han preinscrit 21 alumnes a Sant Joan, de manera que el centre es veurà obligat a passar de dues a una única classe de P-3. En canvi, la resta d’escoles mantenen les línies: hi ha 43 alumnes a Santa Eulàlia, 5 a la Valldan, 41 a Vedruna i 28 a l’Escola Xarxa.

Des de Sant Joan, el director de l’escola, Ramon Gassó, ha lamentat en declaracions a l’Aquí Berguedà la pèrdua de la línia però ha recalcat que es tracta d’un fet “normal” on “no hi ha culpables”, tenint en compte una realitat innegable: cada any hi ha menys naixements. “A nivell de Berga sobren dues línies de P-3. El que passa és que, si estem de sort i les preinscripcions queden ben repartides, el Departament no pot treure cap línia d’enlloc”, ha dit.

A banda, el director de Sant Joan apunta que les preinscripcions són molt diferents d’un any per l’altre i “el que aquest any passarà a Sant Joan, anys enrere li va passar a Vedruna i potser d’aquí un parell d’anys li passa a Santa Eulàlia o a l’Escola Xarxa”. Per a Gassó, aquesta oscil·lació depèn molt dels germans dels preinscrits: aquest any, per exemple, s’ha donat la casuística que molts dels nens de la llar d’infants tenien germans a l’escola de Santa Eulàlia, i això ha fet que l’altra gran escola pública de la ciutat -Sant Joan- se n’hagi ressentit.

Sigui com sigui, Gassó veu la pèrdua d’aquesta línia de P-3 com “una oportunitat per fer un anàlisi profund i acurat de les coses que fem bé i les coses que hem de millorar”. En aquest sentit, el director de l’escola ha assegurat que aprofitaran les circumstàncies per potenciar la comunicació de les iniciatives que funcionen: “Intentarem que les famílies s’assabentin del que fem per tal que se sentin atretes pel nostre model educatiu”.

Ajuntament de Berga Eloi Escútia Escola Escola de Sant Joan preinscripció escolar Ramon Gassó Sant Joan de Berga

Estic amb tu

Comentaris