Les maces dediquen el primer salt del passacarrers de dimecres a Josep Tor

Les maces del passacarrers van dedicar el primer salt de la passada de dimecres al vespre a la figura de Josep Tor i Comellas, membre en actiu de la comparsa durant vàries dècades que va morir el passat 25 d’abril, dia de Sant Marc. Per retre-li homenatge, la comparsa va guardar uns segons de silenci en el primer salt que es va fer a la plaça de Sant Pere i que va encetar la passada de dimecres al vespre.

La megafonia va explicar que Tor va ser membre de la comparsa de les maces i els plens durant 40 anys. Tor era una persona molt activa en les festes i tradicions de Berga. A banda de ser vestidor de ple, també era una de les persones més implicades en la festa dels Elois.

El moment de l’homenatge és insòlit: la comparsa va encendre els fuets de les maces, que van cremar durant uns instants sense moviment i en una plaça de Sant Pere muda. Més tard, un dels membres de la comparsa va dir que es podia començar a saltar i la plaça va esclatar amb una ovació imponent.

Pots reviure el salt d’homenatge a Josep Tor en els primers minuts de la transmissió en directe que l’Aquí Berguedà en va fer a través del seu canal de Facebook:

X