Berga Comercial Gangues

Patum

L’Àliga estrena un nou mecanisme per fer ‘ruedu’ i protagonitza dos darrers salts de Patum insòlits

L’Àliga estrena un nou mecanisme per fer ‘ruedu’ i protagonitza dos darrers salts de Patum insòlits
Instant del ball de l'Àliga, en el tercer salt de diumenge. RICARD CODINA

Final de Patum de postal per a l’Àliga. La comparsa va estrenar un nou mecanisme per fer ‘ruedu’ en el tercer i el quart salt de Patum completa de diumenge, i això va propiciar que l’Àliga ballés sola al mig de la plaça i fins i tot pogués arribar a córrer.

Una petita entrebancada al final del tercer salt va quedar en anècdota després d’un salt que molts berguedans defineixen com a inèdit. Fins i tot l’alcaldessa, Montse Venturós: “Jo no havia vist mai res igual, i ja fa uns quants anys que veig Patums”.

Membres de la comparsa han explicat que la diferència és que l’espai per a l’Àliga es va fer abans que aquesta anés cap al mig de la plaça. L’arribada de l’Àliga al centre va servir per fer encara més gran el ‘ruedu’ i perquè ballés amb més espai que mai quan la música va començar a sonar.

L’alcaldessa va destacar els dos últims balls de l’Àliga en la roda de premsa de valoració de la Patum 2019. A més, va recordar que l’Àliga és “la comparsa que més devoció genera”. De fet, fins ara, en totes les Patums completes l’Àliga feia el primer tram de ball en un petit ‘ruedu’ i acabava donant voltes per la plaça, perseguida de ben a prop pels patumaires, i amb escàs espai per fer grans moviments.

Àliga ball de l'àliga Montse Venturós Patum Patum 2019 ruedu

Estic amb tu

Comentaris