Tecniber

Patum

L’Ajuntament admet que el passacarrers de dimecres es va allargar massa i assegura haver trobat la fórmula perquè no es repeteixi

L’Ajuntament admet que el passacarrers de dimecres es va allargar massa i assegura haver trobat la fórmula perquè no es repeteixi
Instant d'un passacarrers d'aquesta Patum. MARC CANTURRI

El passacarrers de dimecres de Patum va acabar passades les 5 del matí. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va reconèixer en la roda de premsa de valoració de la festa que la passada es va allargar molt.

Com a causes, Venturós va detallar-ne dues: que el recorregut era un punt enrevessat i que hi havia massa distància entre les comparses de foc i els gegants i els músics. La primera causa és excepcional: els punts de parada de la passada de dimecres eren els que escollien els regidors, que no es van conèixer fins el dissabte anterior, i això va deixar poc marge de maniobra un cop els regidors van escollir els seus salts.

La segona causa és més evitable i, de fet, dissabte ja es va trobar el remei. La parella de gegants són el punt de la passada que atrau més gent, gràcies –en part- als músics que porten acompanyant-los. Això fa que el seu ritme sigui molt més lent que el del tabal, les maces i les guites.

Per reduir distàncies, a la passada de dissabte, es va acordar que cada quatre salts les comparses s’esperarien. D’aquesta manera, el tabal i les comparses de foc no es distanciarien massa; i els gegants i els músics anirien més a la idea en saber que la resta els està esperant. L’Ajuntament assegura que va funcionar, i el cert és que la passada va acabar a una hora més raonable, tot i que el recorregut no era tan enrevessat.

Montse Venturós Passacarrers Patum

Estic amb tu

Comentaris