PeuSA MAig 2020

Bagà

La residència de Bagà impulsa una sessió de gimnàs setmanal entre els nens de la llar d’infants i els avis del centre

La residència de Bagà impulsa una sessió de gimnàs setmanal entre els nens de la llar d’infants i els avis del centre

Les activitats integeneracionals no s’aturen a Bagà. Aquest maig ha servit per consolidar dues activitats que la residència Salarich Calderer i la llar d’infants de Bagà realitzen conjuntament. Es tracta de la sessió setmanal de gimnàs conjunta i el relat de contes per part d’un avi, cada mes, a la llar d’infants.

El gimnàs en grup és una de les novetats d’aquest any del projecte intergeneracional. Cada divendres, els avis de la residència i els infants de la llar es troben per compartir una estona d’exercici. Junts treballen la relaxació i el moviment articular amb una fisioterapeuta.

Pel que fa al relat de contes, cada mes un avi de la residència va a explicar un conte a la llar d’infants. L’activitat serveix per crear lligam entre petits i grans, i per treballar valors i respecte entre generacions. A més, segons expliquen des de la residència, aconsegueix coeducar, és a dir, esdevenir una activitat que enriqueixi a tothom, tant a qui explica el conte com a qui l’escolta.

conte 2

Patum a la residència

Aquest juny hi ha hagut la Patum a Berga… I a Bagà, també. Com cada any, els nens i nenes de la llar d’infants han preparat els balls de la festa berguedana durant un mes per portar-los a la residència i acostar-los als avis. Un any més, la sala de psicogeriatria es va convertir en una petita plaça de Sant Pere.

intercanvi intergeneracional residència de Bagà Residència Salarich Calderer

Comentaris