First Stop

Berga

Tallen un tram del camí de ronda de Queralt pel despreniment de roques

Tallen un tram del camí de ronda de Queralt pel despreniment de roques

El camí de ronda de Queralt està parcialment tallat. L’Ajuntament de Berga ha prohibit el pas pel tram entre els miradors de Queralt després de diversos despreniments de roca durant la setmana passada. El tall del camí és temporal davant el ris que es puguin produir nous despreniments a la zona. Les roques despreses han malmès uns quants metres de tanques i obstaculitzen el pas dels vianants pel camí.

A la zona on s’han produït els despreniments hi acostumen a freqüentar escaladors i altres practicants d’esport. Les causes dels despreniments són naturals, tot i que la freqüentació i l’acció humana hi poden haver afavorit.

L’Ajuntament de Berga ha encarregat un estudi als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat per saber quines accions cal portar a terme per garantir la seguretat en tots els espais altament freqüentats de la serra de Queralt i, en especial, la zona que ha quedat afectada. Fins que no es tinguin els resultats d’aquest anàlisi, no es reobrirà el camí.

Així mateix, el consistori preveu treballar en l’elaboració d’un reglament d’usos de l’espai natural de Queralt juntament amb altres administracions i amb les entitats locals. L’objectiu és determinar quines activitats s’hi poden fer, tant pel que fa a la seguretat de les persones com pel que fa al respecte al medi natural.

Despreniment 1 (1)

Despreniment 2

Despreniment 3 (1)

Ajuntament de Berga Camí camí de ronda de Queralt despreniment Queralt

Estic amb tu

Comentaris