Creen subvencions perquè les empreses contractin persones nouvingudes a la Catalunya Central

Primers ajuts de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central per a empreses que vulguin contractar persones nouvingudes a la demarcació. Fins al proper 3 d’agost es podran sol·licitar els ajuts orientats a les empreses que vulguin contractar persones nouvingudes en situació irregular o regularitzable.

Es tracta d’un projecte innovador, endegat a la Catalunya Central i que vol relligar 3 realitats: la problemàtica del despoblament rural, les dificultats de les empreses per ocupar les ofertes laborals i l’oportunitat que presenta l’arribada de persones migrades cercant una nova vida. En definitiva, és un projecte pensat per retenir el talent de les noves persones que arriben a la Catalunya Central.

Els ajuts publicats permetran bonificar la contractació de 7 persones arreu del territori durant 6 mesos de jornada complerta. De cada sou l’Associació aportarà 357 euros mensuals per persona durant mig any. És a dir, un total de 2.142 euros per beneficiari. Ara bé, la contractació ha de començar abans de 15 de setembre de 2019.

La colꞏlaboració amb totes les entitats implicades ha permès realitzar una selecció prèvia de persones per tal de facilitar la cerca de perfils per a les empreses. L’objectiu final cerca que la contractació esdevingui indefinida i permeti l’arrelament definitiu d’aquestes persones a la Catalunya Central.

Les bases i la convocatòria, així com el model de sol·licituds i les instruccions per tramitar-la es poden consultar a la web de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

El projecte compta amb el suport i la colꞏlaboració de diverses entitats i administracions, com ara el Consell Comarcal del Berguedà, el Consorci del Lluçanès, Consorci del Moianès, Agència de Desenvolupament del Berguedà, la delegació del Berguedà de la Cambra de Comerç, Creu Roja Berguedà, l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, Grup Saber i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

X