L’Ajuntament de Berga tanca la drecera de Fumanya a Queralt pel risc de nous despreniments

Al llarg de la setmana passada, es van registrar nous despreniments de roca a la serra de Queralt. Es tracta de grans blocs de pedra que s’han desprès, han malmès el camí, i impedeixen el pas de les persones que ascendeixen al santuari pel camí de la drecera. És en un tram en què al traçat hi queden exposats els materials rocosos dels quals està formada la muntanya.

Segons informa l’Ajuntament de Berga, els materials en qüestió estan fracturats i són susceptibles de desprendre’s per circumstàncies naturals relacionades amb la meteorologia adversa com per exemple les pluges intenses i els canvis sobtats de temperatura.

Els despreniments han tingut lloc entre les capelles de Sant Jaume i Nostra Senyora dels Dolors i actualment, la via alternativa per accedir a peu fins a Queralt, seria per l’obaga i per Sant Pere de Madrona. Per evitar els riscos que es podrien derivar de nous despreniments, l’Ajuntament de Berga ha tancat el camí. A banda d’això, per tal d’avaluar els perills de la zona, el consistori ha sol·licitat l’assessorament de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

X