Professionals d’atenció primària i farmàcies del Baix Berguedà consciencien sobre la necessitat de protegir la pell i les mucoses

Més de 400 persones han participat a la tercera edició de la campanya de conscienciació sobre la necessitat de protegir, vigilar i tenir cura de la pell i les mucoses per prevenir de nombroses malalties derivades de la poca cura de la pell. La jornada ha estat organitzada per l’Institut Català de la Salut en col·laboració amb les farmàcies comunitàries del territori: Gironella, Puig-reig, Olvan i Casserres.

La campanya ha comptat amb activitats com una exposició itinerant de l’Asscociació Espanyola contra el Càncer, que s’ha pogut veure als Centres d’Atenció Primària (CAP) de Puig-reig i Gironella. A banda d’això, les farmàcies han donat consells i han mirat lesions de la pell a aquelles persones que s’han acostat a demanar informació. A més a més, el servei d’odontologia del CAP de Puig-reig, ha ofert visites sense cita prèvia per revisar-se la boca i les lesions que hi poden haver a la mucosa. També s’han fet sessions sobre com protegir la pell del sol adreçades a tota la ciutadania i també a professionals sanitaris.

Finalment, el Club Natació Tossalet de Berga ha fet una exhibició de natació sincronitzada a la piscina de Gironella mentre professionals d’atenció primària donaven consells als banyistes sobre protecció solar, lesions a la pell i prevenció davant de les onades de calor.