Medi Ambient, General, Berga

L’Ajuntament de Berga reobre el camí de ronda de Queralt tancat per despreniments

L’Ajuntament de Berga reobre el camí de ronda de Queralt tancat per despreniments

L’Ajuntament de Berga ha reobert el camí de ronda de Queralt després de tancar-lo durant el mes de juliol pel despreniment de roques registrat els últims dies de juny. La caiguda dels blocs de pedra va malmetre un tros de la tanca del camí i va obstaculitzar el pas de vianants a la zona.
 
Després d’avaluar l’afectació i la perillositat al sector de la caiguda de roques amb l’assessorament de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el consistori berguedà ha pogut determinar que el despreniment es va produir a la vessant sud del relleu del Castell Berguedà, en un sector situat a uns 40 metres per sobre del camí. Un bloc de pedra es va desprendre, va impactar al vessant i es va fracturar en dos fragments grans i d’altres de petits.
 
A resultes d’aquest estudi, també s’han pogut establir una sèrie de recomanacions i mesures per evitar nous despreniments com la millora de la seguretat al vessant sud del massís amb la purga controlada d’alguns dels blocs de la zona, el desplaçament dels punts de descans a zones que presentin una menor exposició a la caiguda de roques, o la col·locació de senyalització d’advertència de possibles despreniments.
 
Es considera que el despreniment no ha modificat substancialment la perillositat del vessant, però s’alerta que hi ha blocs que es troben en una situació d’inestabilitat.

Berga Berguedà camí de ronda de Queralt despreniment despreniments Santuari de Queralt

Estic amb tu

Comentaris