Cars Berga

Cultura, Festes

La població musulmana del Berguedà i del Bages celebrarà la Festa del Xai el proper diumenge, 11 d’agost

La població musulmana del Berguedà i del Bages celebrarà la Festa del Xai el proper diumenge, 11 d’agost

La població musulmana del Berguedà i del Bages celebrarà, el proper diumenge 11 d’agost, la Festa del Xai. També és coneguda com la festa del sacrifici, ja que recorda el passatge de l’Alcorà que relata la voluntat del profeta Ibrahim de sacrificar el seu fill Ismaïl com a acte d’obediència i lleieltat a Al·là, que en l’últim moment decideix aturar-lo perquè li ofereixi un xai en comptes de sacrificar el noi.

La celebració començarà amb una pregària familiar o comunitària a les mesquites dels diferents municipis berguedans a trenc d’alba. Tot seguit, es sacrificarà un centenar de xais als escorxadors per part de personal qualificat, per tal de garantir que es compleixin els requisits legals i sanitaris de la carn que es consumirà durant l’àpat festiu. Tot seguit, es repartiran els animals segons la tradició, que contempla que la família només se n’ha de quedar una tercera part, la resta s’ha de repartir entre les persones necessitades i els veïns, amics i coneguts. El repartiment tindrà lloc al migdia, a la zona dels Quaranta Pilans.

L’organització logística de la Festa del Xai compta amb la col·laboració de l’àrea de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Berguedà i l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Berga en coordinació amb els representants de les comunitats islàmiques de Berga, Gironella i Navàs, els responsables de Salut Pública, els carnissers de la comarca i els membres dels cossos de seguretat.

Bages Berguedà Cultura Festa del Xai Festes

Comentaris