El cost del peatge de la C-16 dels dies feiners serà el mateix que el del cap de setmana, excepte si es paga amb teletac o app mòbil

AUTOR: ORIOL DURAN (EL PUNT AVUI)

Atenció als conductors que circulin per l’autopista entre Manresa i Barcelona a partir del proper dia 1 de setembre. El preu del peatge de dilluns a divendres passarà a ser el mateix que el del cap de setmana i festius, és a dir, de 8,01€. Només es mantindrà el preu actual de 4,41€ si es paga amb un sistema de pagament dinàmic, ja sigui utilitzant un dispositiu Teletac, que sol tenir una quota anual, o l’aplicació mòbil gratuita Satelise, que ha posat a disposició dels usuaris de l’autopista la pròpia concessionària, Autema.

De fet, el preu actual dels dies feiners era un descompte del 45% respecte al preu real del peatge que aplicava la Generalitat per a tots els vehicles, paguessin de la forma que paguessin. Des de la introducció dels descomptes en hora punta, ara fa 2 anys, aquests ja només s’apliquen amb les formes de pagament dinàmic i en les seves clàusules d’aplicació ja s’especificava que, en un futur, el descompte dels dies feiners també passés a aplicar-se d’aquesta forma. La data ha arribat, i a partir del proper dia 1, els conductors que es vulguin beneficiar del preu que hi havia fins ara, hauran de fer servir Teletac o l’app mòbil.

El que es mantenen són els descomptes en hora punta (fins al 50%), els dels vehicles ecològics i elèctrics i els de alta ocupació (VAO). Aquests canvis als descomptes també s’apliquen a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet i a la barrera de Rubí en el tram que enllaça amb els Túnels de Vallvidrera.

Per tant, els preus del peatge de Manresa a Terrassa quedaran de la manera següent, a partir de l’1 de setembre:

Pagant amb efectiu o targeta de crèdit:

  • 8,01 €, de dilluns a diumenge, sigui l’hora que sigui.

Pagant amb teletac o app mòbil Satelise:

  • 2,20 €, de dilluns a divendres feiners, de 7.00 h a 10.30 h i de 17.00 h a 21.00h.
  • 4,41 €, de dilluns a divendres feiners, la resta d’hores.
  • 8,01, dissabtes, diumenges i festius.