Una vintena de berguedans van morir als camps de concentració Mauthausen-Gusen

El passat 9 d’agost, el BOE va publicar un document que conté els noms i cognoms dels 4.427 espanyols morts als camps de concentració austríacs de Mauthausen-Gusen entre el 1940 i el 1945. D’aquests, 1.094 eren catalans i 21 eren berguedans. Aquesta publicació comporta que totes aquestes persones passin a estar incrites, oficialment, al registre civil.

Sis dels berguedans que van morir al camp de concentració eren de Puig-reig, cinc de Gironella, dos de Berga, dos d’Olvan, un de Fígols, un de Bagà, un de La Pobla de Lillet, un de Cercs i un de La Nou de Berguedà. Els noms i els cognoms de totes aquestes persones, així com el municipi i la data de naixement i de defunció, es poden consultar al document publicat al BOE.

A banda d’això, el document conté dos enllaços que permeten, a qui li interessi, fer-hi al·legacions i correccions abans que hagi passat un mes des que es va publicar la llista. El document es pot consultar aquí: BOE-N-2019