La Generalitat assegura que el projecte de desdoblament de la C-16 avança segons el previst

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, assegura que el desdoblament de la C-16 a la zona compresa entre Berga i Bagà segueix sobre el calendari previst. Les obres abastaran una longitud de 21 quilòmetres de carretera i costaran 178MEUR. Es preveu que les obres es licitin aquest mateix any 2019, i que comencin el 2020.

Es tracta del quart projecte que es presenta per desdoblar la carretera. Consisteix en el desdoblament de l’actual carretera entre Berga i Cercs per assolir una calçada amb quatre carrils -dos carrils per sentit-, i la implantació d’un tercer carril entre Cercs i Bagà. En aquest sentit, el carril del mig serà reversible; podrà anar en sentit nord o sud segons el trànsit que hi hagi. Per canviar el sentit, s’utilitzarà una màquina única a l’estat espanyol però que ja s’utilitza als Estats Units.

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, considera que les obres són una prioritat a la zona i defensa la necessitat de desdoblar la via per garantir-ne la seguretat.