El room escape de La Patum atrau més de 5.000 visitants en el seu primer any

El room escape de La Patum ha començat a caminar amb força. En el seu primer any de vida, ha rebut 5.021 visitants, una xifra que fins i tot supera les expectatives inicials dels promotors. La sala va obrir el setembre de l’any passat.

Concretament, el 57,10% de les persones que han fet el room escape són del Berguedà, és a dir, gairebé 2.900 persones. La resta són, majoritàriament, de Catalunya. Entre aquests, destaca el 12% de visitants bagencs i el 10% que ve de Barcelona ciutat. Amb tot, segons els promotors, a l’estiu s’ha capgirat la situació i la sala ha rebut més escapistes de fora que de la pròpia comarca.

Un reclam turístic

Les dades d’estiu confirmen el room escape com un reclam turístic. Els promotors asseguren que això és, en part, gràcies a empreses com Horrorland, Insomnia Corporation o Hostal83, projectes d’escapisme amb trajectòria a la comarca que han arrelat l’activitat a la zona.

Pel que fa a les virtuts de la sala dedicada a la Patum, els promotors consideren que el punt més destacat és que “és una activitat apta per tots els públics: nens, persones grans, amics, comiats de solter, etc”. A banda, també té com a singularitat que és una sala de misteri no de terror: els més porucs també s’hi atreveixen. De fet, la Patum Room Escape és l’única sala d’escapada que es pot trobar a la comarca fora del terror.

Una aposta clara per a les escoles

Un dels objectius dels promotors per aquest segon any d’obertura és atraure el màxim de visites d’escoles de la comarca i també de la Catalunya Central.

“Hem adaptat la sala com activitat educativa. És ideal perquè es barregen aspectes com aprenentatge de reptes, treball en equip, disciplines múltiples i connexió curricular” expliquen els promotors. I afegeixen que “la nostra sala aporta per als alumnes cohesió, innovació i coneixement del patrimoni cultural del nostre país”.

Concretament el passat més de juny van visitar les instal·lacions diferents càrrecs i responsables dels Centres de Recursos Pedagògics de la Catalunya Central (Berguedà, Bages, Osona, Anoia i Solsonès). Una activitat que han incorporat en els seus respectius catàlegs de serveis per a les escoles.

També han participat en l’escape room els alumnes de les escoles de Santa Maria d’Avià i Montmajor, un grup d’alumnes francesos de  l’escola Donzelot de Llemotges, en un intercanvi promogut per l’Escola Vedruna Berga, i el Consell Escolar de Gironella.

X