Horaris, preus i descomptes: tot el que has de saber de les noves línies de bus cap a Vic, l’institut de Bagà i la UAB

En marxa les noves línies de bus que connecten el Berguedà amb la UAB i que milloren els enllaços amb Vic i l’institut Alt Berguedà de Bagà. Tal com ja es va anunciar el passat juliol, el Consell Comarcal del Berguedà ha impulsat per a aquest nou curs una sèrie de millores per facilitar la mobilitat als estudiants de la comarca.

Berga-UAB

La novetat principal és la implantació de la nova línia Berga-UAB de dilluns a divendres. La línia permet arribar al campus universitari de Bellaterra a tres quarts de 8 del matí (7.45h), sortint de Berga a les 6 i aturant-se a Gironella, Puig-reig, Navàs, Balsareny i Sallent. El viatge es repeteix a última hora del matí: us bus surt de Berga a tres quarts d’una del migdia (12.45h) i arriba a Bellaterra al voltant de dos quarts de tres (14.30h).

Pel que fa a la tornada, hi haurà dues possibilitats per als estudiants: agafar el bus que surt de Bellaterra a dos quarts de tres de la tarda (14.30h) i que arriba a Berga a un quart de cinc (16.15h), o bé agafar el de les 7 de la tarda (19h) i que arriba a Berga a tres quarts de 9 (20.45h). Les expedicions de tornada també s’aturen a Sallent, Balsareny, Navàs, Puig-reig i Gironella.

transport-2019-01-01-1024x1017

El preu

Anar fins a la UAB té el mateix cost que anar fins a Barcelona des del Berguedà. Cal la mateixa targeta que els usuaris necessiten per agafar un bus fins a la ciutat comtal. L’abonament de 10 viatges val 53,25€, més els 2 euros que val la targeta el primer cop que la demanes. La recàrrega de la targeta només es podrà fer a les oficines de l’Alsa.

La recàrrega inclou una T-10 per moure’s per l’àrea metropolitana. Per tant, cada viatge costa menys de 5 euros amb l’abonament. En canvi, un bitllet senzill s’enfila fins als 16 euros.

Enllaç amb Vic

Les millores de les comunicacions amb Vic i la seva universitat entren en funcionament el proper dilluns, 9 de setembre. En concret, s’adapta l’oferta actual de la línia Berga-Gironella-Prats de Lluçanès-Vic per fer-la coincidir amb l’inici de les classes d’universitat, a les 8, de dilluns a divendres.

Els estudiants podran arribar a l’estació de busos de Vic a tres quarts de 8 del matí (7.45h) si agafen el bus que surt de Berga a les 6.35h. L’expedició s’atura a Gironella al cap de 10 minuts i a Olvan, al cap de 20. El bus també fa parada a Santa Maria de Merles, Prats de Lluçanès i Olost. En total, una hora i deu minuts de viatge.

A banda de la línia de primera hora del matí, també n’hi haurà una que surt de Berga a les 9.15h i arriba a Vic a dos quarts d’11 (10.30h), i una altra que surt de la capital del Berguedà a les 13.20h i arriba a Vic a les 14.35h. També hi ha la possibilitat de sortir de Berga a les 14.30h i fer transbord a Prats de Lluçanès per arribar a Vic a les 16.10h. A la tarda, un bus sortirà del passeig de la Pau a les 6 de la tarda (18h) i arribarà a Vic a un quart de 8 (19.15h).

Pel que fa a les tornades, hi haurà tres expedicions directes i una amb un transbordament a Prats de Lluçanès. A les 6.35h del matí sortirà un bus de Vic que arribarà a Berga a les 7.55h. Abans, s’aturarà a Olost, Prats, Santa Maria de Merlès, Olvan i Gironella. L’expedició es repetirà a les 12 del migdia -amb arribada a Berga a les 13.20h– i a un quart de 8 del vespre (19.15h) -amb arribada a Berga a les 20.35h-.

A banda, hi haurà la possibilitat amb transbordament: un bus sortirà de Vic a les 3 de la tarda (15h) s’aturarà a Prats a les 15.35h, on immediatament després en sortirà un altre que portarà els usuaris a Berga en uns 50 minuts, aturant-se a Santa Maria de Merlès, Olvan i Gironella.

transport-2019-02-1024x1018

El preu

Segons la integració tarifària, entre Berga i Vic hi ha quatre zones. Per tant, el cost d’un abonament de 10 viatges per anar entre totes dues ciutats (una T-10 de 4 zones) és de 35,25 euros.

La targeta es podrà adquirir i recarregar als punts de venda habituals de targetes de 4 zones.

Millores per arribar a l’institut de Bagà

A partir d’aquest setembre també entra en funcionament una nova expedició entre Manresa, Berga i Bagà que permetrà als estudiants arribar a l’institut Alt Berguedà abans de 2/4 de 9 del matí, quan comencen les classes. La línia s’estrena el dia de l’inici del curs escolar.

El bus surt de l’Escola Joviat de Manresa a dos quarts de 7 del matí (6.30). Fa parada a la plaça Valldaura i a l’estació de busos de la capital bagenca i, més endavant, a Sallent, Balsareny i Navàs. Un cop al Berguedà, s’atura a Pug-reig (7.22h), Gironella (7.33h), Olvan (7.40h) i Berga (7.45 -parada de busos- i 7.50h -institut-). A les 8.25h arriba a Bagà.

Pel que fa a la tornada, surt de Bagà a un quart de 4 de la tarda (15.15h) i arriba a l’estació de busos de Manresa a les cinc menys cinc (16.55h). Abans, s’atura a Guardiola de Berguedà, Cercs, Berga, Olvan, Gironella, Puig-reig, Navàs, Balsareny i Sallent.

transport-2019-03-1024x1017

El preu

El preu varia molt en funció d’on agafis el bus. Des de Manresa fins a Bagà cal una T-Bages Berguedà, que costa 35,25 euros, més els 2 euros de la targeta, la primera vegada que la fas servir.

En canvi, des del Baix Berguedà (Puig-reig, Gironella, Olvan), n’hi ha prou amb una T-10 de 2 zones, que costa 20,10 euros, més els 2 euros de targeta. I, curiosament, des de Berga, costa la meitat, 10,20€, ja que el sistema tarifari fixa que només hi ha una zona entre Berga i l’Alt Berguedà, però en canvi n’hi ha dues entre el sud i el nord de la comarca.

X